UDRUGA STVARATELJA U KULTURI NOVA GRADIŠKA

630 0

STRAMAC, 8. rujan 2012. – U subotu je na Strmcu održano još jedno, dvanaesto po redu slikarsko druženje na komu je Likovna sekcija „Duga“, Udruge stvaratelja u kulturi Nova Gradiška, okupila pedesetak slikara.

 

Bio je to još jedan susret prijatelja i slikara koji se više puta tijekom godine okupljaju u likovnim kolonijama u mjestima Slavonije i sjeverozapadne Hrvatske. Slikari okupljeni oko Likovne sekcije „Duga“ doveli su na Strmac prijatelje iz Đakova, Našica, Slatine, Kutine, Popovače, Daruvara, Bjelovara, Nove Gradiške i okolice, te drugih mjesta iz Slavonije i sjeverozapadne Hrvatske. Bilo je to još jedno druženje u Planinarskoj kući i na strmačkim livadama iza kojeg su domaćinima za fundus njihove galerije ostale nove slike.

 

-Likovnu koloniju odražavamo svake godine, pretežito na Strmcu, a do sada smo se okupljali u Cerničkoj Šagovini i na Savi. Dolaze nam slikari, naši prijatelji, s kojima se tijekom godine družimo i slikamo na likovnim kolonijama koje se organiziraju u drugim mjestima. Svaki slikar napravi minimalno jedan rad koji ostaje u fundusu galerije naše udruge. I ove godine nakon kolonije napravit ćemo izložbu slika koje su nastale na Strmcu. Izložit ćemo ih u izlogu našeg prostora u središtu grada – kaže Ljubica Talan, predsjednica Udruge stvaratelja u kulturi. Zahvaljuje se Gradu Nova Gradiška, koji im je glavni sponzor, te ostalim sponzorima bez kojih, kako naglašava, ne bi mogli organizirati koloniju i djelovati kao udruga.

 

Udruga stvaratelja u kulturi je među rijetkim, ili jedina udruga, koja svojim sponzorima zauzvrat nešto da, a to su slike koje, Grad naprimjer, daruje u raznim prigodama. -Darivanjem slika se, kaže Ljubica Talan, odužimo Gradu i drugim našim sponzorima, a slike dajemo na poklon i za razne manifestacije i u humanitarne svrhe. Dodajmo da se slike koje udruga ima u svom fundusu mogu i kupiti po povoljnim cijenama.

Related Post