KNJIŽEVNI SUSRET U VRTIĆU

700 0

NOVA GRADIŠKA, 23. veljače 2012. – Danas je u Dječjem vrtiću „Maslačak“ organiziran susret književnika za djecu Franje Galića i djece u dobi od četiri do sedam godina. Franjo Galić je policijski službenik Policijske

uprave brodsko-posavske, diplomirani kriminalist i inženjer strojarstva. Od 1996. godine počeo se baviti pisanjem pjesama za djecu. Objavio je zbirku dječjih pjesama pod nazivom „Važne stvari“, te je objavljivao pjesme u više novina, školskih i vrtićkih glasila.

 

Ovaj susret je inicirala ravnateljica „Gradske knjižnice Nova Gradiška“ Biljana Dakić, uz potporu ravnateljice „Dječji vrtić Nova Gradiška“ i podružnica Zdenke Zečević, Ankice Višić iz Gradske knjižnice i odgajateljica.

 

U prostoru dječjeg vrtića okupilo se oko 60-tak djece, mlađa, srednja i starija skupina. Na samom početku susreta djeca su odgovorila na zagonetku Grigora Viteza: „Svi je vole, svi je tuku, udaraju nogama i bacaju iz ruku“: – „Lopta“, gromoglasno su odgovorili mališani.

 

Mlađa skupina „Pužići“ je recitirala i otpjevala pjesmicu uz glazbu, a pomogle su im tete iz vrtića Ružica i Jasminka. Srednja skupina „Kišobrančići“ su recitirali pjesmicu Grigora Viteza „Kako rastu djeca“ uz pomoć teta Jadranke i Romane, a starija skupina je također recitirala pjesmu uz pomoć tete Sanje.

 

Nakon toga im se obratio književnik za djecu Franjo Galić, prilagodivši svoju komunikaciju upravo ovom uzrastu. Recitirao im je stihove svojih pjesama, koje su djeca pratila s posebnim oduševljenjem. Još više su se oduševili spoznavši da je njihov književnik ujedno i policajac.

(Policijska uprava brodsko-posavska)

Related Post

GIMNAZIJA NOVA GRADIŠKA

Autor - 18/11/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 18. studeni 2015. – Tradicionalno, danas su novogradiški gimnazijalci obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Predvođeni ravnateljicom prof.…

NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO

Autor - 21/08/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 21. kolovoza 2015. – Rock večer 20. Novogradiškog glazbenog ljeta u potpunosti je ispunila sva očekivanja. Kiša je…