KOALICIJA HSP AS, NEZAVISNA LISTA I BUZ

747 0

Uz riječ ugodnu, šokačku i pismu tamburašku zajedno do drugačije i bolje slike županije i njena dva grada


Jednostavno i skromno, bez velikih riječi i „ozbiljnih“ govora, u društvu prijatelja i poznanika, toplo i ljudski, „narodski“ i slavonsko, družili su se sinoć ( srijeda, 15.svibnja ), u završnici kampanje, Brođani i Novogradiščani, članovi Koalicije Hrvatske stranke prava, dr.Ante Starčević, Nezavisne liste Milana Bitunjca i Bloka umirovljenici zajedno, budući članovi Gradskih vijeća i Županijske skupštine Brodsko posavske, u središtu Nove Gradiške. Uz riječ ugodnu, šokačku i pismu praćenu tamburašima, bila je to i prilika za neformalnu „hvalu“, jer jedni su od rijetkih čiju listu istinski, a ne samo deklarativno, krase, kako kažu, „brojne pametne, lijepe i sposobne žene“, ali i prilika da se pokaže kako Nova Gradiška i Slavonski Brod mogu i moraju biti gradovi-partneri i prijatelji, a ne gradovi-oponenti. Jedinstveno i jednostavno, primjereno ekonomskom trenutku, onako kako su i prethodnih dana vodili kampanju, članovi Koalicije za narod, proveli su ugodnu i opuštenu večer, razmjenjujući ideje i iskustva s terena, promišljajući o brojnim problemima županije, ali i spremni na konkretne poteze koji mogu donijeti promjenu. Spremni i na pitanja i dijalog s građanima-biračima, kanidat za župana, Milan Bitunjac, zajedno s mladim kolegama, kanidatima za zamjenike, Ivanom Madžarević iz Rešetara i Nenadom Buzov iz Slavonskog Broda, predsjednikom Bloka umirovljenici zajedno, Sašom Šnajderom, ali i novogradiškim „jakim snagama“, Dariom Marenićem, Jasminkom Žužić, Dariom Matoševićem, te članovima liste, još su jednom podsjetili na osnovne odrednice zajedničkog programa čiji je temelj ravnomjeran razvoj gospodarstva oba grada županije, osluškivanje potreba djece, mladih i obrazovanih, umirovljenika, ali i dijela stanovništva koji često stavljamo na društvenu marginu – socijalno i egzistencijalno ugrožene, bolesne, branitelje Domovinskog rata i članove njihovih obitelji. Upravo oni i njihovi problemi, tvrde članovi Koalicije, bit će im prioritet, ukoliko im poklonite povjerenje. Jer, samo osluškivanjem naroda, međusobnim uvažavanjem njihovih svakodnevnih problema, u ravnopravnom dijalogu sa svima, smatraju članovi Koalicije HSP, dr. Ante Starčević, Nezavisne liste Milana Bitunjca i Bloka umirovljenici zajedno, moguće je stvari mijenjati na bolje. I vratiti dostojanstvo čovjeku. Uvažavajući činjenicu kako smo po brojnim statistikama jedna od najnerazvijenijih županija, članovi Koalicije koji su se večeras, kroz neformalno druženje, predstavili Novogradiščanima, u svom programu nude i rasterećenje plaćanja brojnih, uglavnom nepotrebnih nameta, objedinjeni hitni bolnički prijem, izgradnju jaslica, sustavnu skrb o starima i nemoćnima, kao i sve brojnijim samačkim domaćinstvima, potvrđujući visoku socijalnu osjetljivost i senzibilitet prema najugroženijim društvenim skupinama.

 

Izabravši politiku općeg dobra i pomoći bližnjemu, koristeći dosadašnja životna i stručna iskustva, cijeneći rad i moralne vrijednosti, njegujući obitelj kao temeljnu, svetu zajednicu društva, članovi Koalicije pokazat će kako se može uspijeti i na drugačiji način-otvoreno i pošteno, bez „fige u džepu“, srcem i razumom, a ne trgovinom i kalkuliranjem. Jer, dobri ljudi, kako reče večeras i kandidat za gradonačelnika grada Nova Gradiška, Dario Marenić, „uvijek generiraju i dobre ideje „.

 

Vaše je samo da im otvorite vrata. Učinite to svakako, 19. svibnja i izaberite promjenu na bolje koju nudi KOALICIJA ZA NAROD !

 

Autor: Željko Idžotić

Related Post