DARIO MARENIĆ ZA GRADONAČELNIKA, VESNA VALENTA I JASMINKA ŽUŽIĆ ZA ZAMJENICE

1074 0

Predstavila se koalicija: Nezavisna lista Milana Bitunjca, HSP dr. Ante Starčević i Stranka umirovljenika

 

NOVA GRADIŠKA, 25. travanj 2013. – Nezavisna lista Milana Bitunjca, HSP-a dr. Ante Starčević i Stranka umirovljenika kao koalicijski partneri predstavili su danas

u restoranu Maksimilijan Daria Marenića (HSP dr. Ante Starčević“), poznatog i uspješnog novogradiškog poduzetnika i vlasnika tvrtke Elda, za novogradiškog gradonačelnika, a Vesnu Valentu i Jasminku Žužić (Nezavisna lista Milan Bitunjac) za njegove zamjenice. Jasminka Žužić je i nositeljica liste za Grad Nova Gradiška, a kao zamjenici gradobnačelnika nadležnost će joj biti društvene djelatnosti. Djelatnost gospodarstva namijenjena je Vesni Valentu, dugogodišnjoj predsjednici Češke besede Nova Gradiška.

 

 

Tri su odrednice gradonačelničkog kandidata Daria Marenića. U suradnji Elektoortehničkim fakultetom sveučilišta u Osijeku želi u Novoj Gradiški osnovati Studij elektrotehnika i računarstva, za što kaže ima odriješene ruke za pokretanje inicijative.

Želi reorganizirati Industrijski park za koji smatra da je sam sebi svrha, a osnovan je da bude u funkciji razvoja lokalnog gospodarstva, privlačenja stranih investicija i servis obrtnika i poduzetnika Nove Gradiške.

Treće što će napraviti ako bude izabran za gradonačelnika bit će postavljanje staklenih vrata na uredima gradske uprave da građani dok čekaju u redu vide što se uredima radi. Na taj način želi ukloniti barijeru u komunikaciji između građana i gradske uprave.

Predstavio se i Milan Bitunjac kao kandidat za župana brodsko-posavskog naglasivši kako Nova Gradiška ne smije više biti zanemarena u odnosu na ostali dio županije. Predstavljajući se kao uspješan ravnatelj brodske bolnice podržati će u Novoj Gradiški izgradnju zgrade za djelatnost javnog zdravstva. Budući je Brodsko-posavska županija osnivačka prava i sanaciju nad Općom bolnicom Nova Gradiška predala državi, odnosno Ministarstvu zdravlja zalagat će se da u novogradiškoj bolnici ostanu sve dosadašnje djelatnosti.

Iz Bloka umirovljenici zajedno govorili su Dario Matošević-Carkov i Saša Šnajder. Zajednički zaključak svih kandidata je da se radi o snažnoj koaliciji koja ima potencijal pokrenuti Novu Gradišku i građanima ponuditi promjene i bolji život.

foto: d.ivanković/novagra.hr

Dario Marenić

Jasminka Žužić

Vesna Valenta

Dario Matošević Carkov

Saša Šnajder

Milan Bitunjac

 

Related Post