HDZ – ZNANJEM I POŠTENIM RADOM ZA NAŠU NOVU GRADIŠKU

889 0

Predstavljeni zamjenici Ljiljana Lukačević i Dario Ban

Nova Gradiška, 25.4.2013. – Hrvatska demokratska zajednica i koalicijski partneri službeno su predstavili Željka Bigovića za kandidata za gradonačelnika Nove Gradiške.

Za zamjenike su istaknuti Ljiljana Lukačević i Dario Ban. Kandidat za gradonačelnika Željko Bigović javnosti je predstavio izborni program u 5 osnovnih kategorija: Ured gradonačelnika i gradska uprava, gospodarstvo i nezaposlenost, poljoprivreda i prerađivačka djelatnost, komunalna djelatnost, infrastruktura i turizam, društvene djelatnosti i mladi.

Večeras je u Hotelu Kralj Tomislav Željko Bigović predstavio svoj izborni program. Odgovornim raspolaganjem gradskih financija i boljom organiziranošću gradske uprave planira se učinkovitije korištenje novčanih sredstava. Planira se smanjiti stopa prireza i komunalnog doprinosa. U izbornom programu ističu da su privatizacija DING-a i konsolidacija Slavče d.o.o su preduvjeti za jačanje gospodarstva te nova proizvodna i logistička ulaganja u tvrtku Industrijski park d.o.o.. Planira se i komasacija i sređivanje zemljišnih knjiga, stavljanje u funkciju 96ha državnog zemljišta na bolje korištenje te povratak Agencije za poljoprivredu u Novu Gradišku. Pitanje vodoopskrbe i kanalizacije rješavalo bi po etapama, a prioritet bi imala i izgradnja Regionalnog odlagališta otpada i Centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Pero Ćosić obratio se nazočnima i objasnio: „U Novoj Gradiški prije svega trebaju nove gospodarske investicije koje će otvoriti nova radna mjesta. Zato mi je danas drago da za kandidata za gradonačelnika Nove Gradiške ističemo gospodina Željka Bigovića. On se jednako razumije u političke i gospodarske okolnosti. Iskusni je političar kojeg javnost poznaje još od vremena kad je obnašao funkciju predsjednika Županijske skupštine. Tržišne okolnosti također dobro poznaje jer se godinama kvalitetno bori kao poduzetnik za svoju privatnu tvrtku. Naše su ga novogradiške kolege izabrali da svojom odvažnošću, znanjem i poštenim radom izgradi bolju Novu Gradišku!“ Kandidat za gradonačelnika Nove Gradiške Željko Bigović istaknuo je: „Želim pokazati kako se našim gradom može upravljati na pošten i transparentan način. Želim mijenjati viziju politike i vratiti vjeru u političare koji trebaju služiti isključivo općem dobru.“

Željka Bigovića je za doprinos u razvoju gospodarstva nagradilo Gradsko vijeće Grada Nove Gradiške 1999.godine i dodjelilo mu javno priznanje – Grb Grada. Također je prigodom desete obljetnice HDZ-a 1999. godine dr. Franjo Tuđman dodijelio mu Plaketu za prijegorno promicanje i dosljednu provedbu programa HDZ u uspostavi i obrani suverene i demokratske države Hrvatske.

Gradski odbor HDZ-a Nova Gradiška

foto: d. ivanković/novagra.hr

Željko Bigović

{saudioplayer}../audio/zeljkobigovic.mp3{/saudioplayer}

dr. Dražen Oršulić

{saudioplayer}../audio/drazenorsulic.mp3{/saudioplayer}

Ljiljana Lukačević

{saudioplayer}../audio/ljiljanalukacevic.mp3{/saudioplayer}

Dario Ban

{saudioplayer}../audio/darioban.mp3{/saudioplayer}

Daniel Marušić

{saudioplayer}../audio/danijelmarusic.mp3{/saudioplayer}

Pero Ćosić

{saudioplayer}../audio/perocosic2.mp3{/saudioplayer}

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 

Related Post

KOALICIJA HDZ / HSLS

Autor - 15/05/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 15. svibanj 2013. – Ovih dana svašta nam rade. Pritisci sa svih strana i medijske blokade na sve…

PREDIZBORNA KAMPANJA HDZ-A

Autor - 11/05/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 11. svibanj 2013. – U petak, 10.svibnja u Vatrogasnom domu, održan je prvi u nizu programsko – motivacijskih…