ŠKOLE I DVORANE

709 0

NOVA GRADIŠKA, 2. ožujak 2013. – Sa sjednice županijske Skupštine, održane 26. veljače, izdvajamo pitanja županijskih vijećnika vezana za školstvo, a odnose se na novogradiško područje.

 

Mirko Đanić (HSS) tražio je odgovor na pitanje što je sa izgradnjom školske dvorane Osnovne škole „Markovac“ Vrbova jer je Općina Staro Petrovo Selo platila projektnu dokumentaciju još prošle godine, a dvorana se ne gradi.

 

-Županija je kandidirala sportsko-školsku dvoranu kao projekt za program EIB2, odnosno EIB3 na osnovi dokumentacije koju smo imali. Nažalost, još uvijek taj dio EIB3 programa, koji je prihvaćen, nije u realizaciji – odgovorio je pročelnik Vladimir Štefanek. Očekuje se da će se u skorije vrijeme dvorana početi graditi.

 

Antu Serdara (HDZ) iz Okučana zanimalo je kada će biti otvorena nastavno-športska dvorana u Okučanima, koja dovršena prošle godine, zjapi prazna i nije u upotrebi. -Dvorana je izgrađena sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja, a vrijednost radova je oko 10 milijuna kuna. Županija je u suradnji s općinom riješila pitanje komunalnih priključaka. U tijeku je predaja zahtjeva za uporabnu dozvolu. Do tehničkog pregleda bit će uklonjeni određeni nedostaci – odgovorio je Štefanek.

 

Dodajmo da će u rekonstrukciju i dogradnju OŠ „Antun Mihanović“ Nova Kapela biti utrošeno 4.8 milijuna kuna. Radovi su u tijeku.

 

U tijeku je izgradnja i školske športske dvorane OŠ „Vladimir Nazor“u Adžamovcima ukupne vrijednosti od sedam milijuna kuna. Budući da je krajem prošle godine završen postupak javne nabave i potpisan ugovor sa izvođačem Županija nije niti mogla ranije planirati sredstva s kojima bi sufinancirala dvoranu. Zato će to učiniti u ovoj godini kada bude donosila Odluku o kapitalnim ulaganjima u osnovne škole.

 

U izradi je projektna dokumentacija za izgradnju OŠ u Rešetarima, načinjeno je idejno rješenje i raspisan natječaj za dogradnju i rekonstrukciju Gimnazije u Novoj Gradiški.

Related Post