KOLO NA MEDANU – Ljepota folklorne narodne baštine

1046 0

DREŽNIK, 5. lipanj 2010. – Drežnikom, jednom od naljepših sela u novogradiškom kraju, deveti puta za redom orila se pjesma, pjevalo i plesalo uz zvuke tambure. Ljepota narodnog veza i narodnih nošnji, folkorna i tradicijska kulturna baština opet je bila u središtu pozornosti mještna i njihovih gostiju koji su došli na folklornu manifestaciju „Kolo na Medanu“.

 Nisu požalili jer su se u središtu mjesta okupili entuzijasti i zaljubljenici u narodne običaje, da pokažu što su sačuvali od narodne baštine svoga kraja, ponajprije onu folklornu i glazbenu. Okupljene je pozdravio predsjednik KUD-a Drežnik Branko Vukšić i zahvalio sponzorima i svima ostalima koji su opomogli u organizaciji ovo smotre i doprinijeli da Drežnik bude jedno od mejsto u kome se tradicionalno okupljaju kulturo-umjetntička društva. Okupljenima se obatila i Milka Perković, predsjednica općinskoga Vijaća Rešetari.

– Kulturno-umjetničko društvo Drežnik radi kvalitetno, suradnja s općinom je odlična, a biti će još kvalitetnija. Želim svima da se danas dobro osjećaju u Drežniku, KUD-u da nastavi s kvalitetnim radom, da budi poticaj kod mladih, ali i onih starijih mještana, da mlade potaknu na zajednički rad i očivanje narodne baštine ovoga kraja. Općina će uvijk pomagati ovakve manifestacije, a potruditi ćemo se da nešto i konkretno napravimo. Prošle godine smo uredili dom, a ove godine pokrili pozornicu – kazao je općinski načelnik Zlatko Aga na otvoranju ove hvale vrijedne manifestacije, koja može biti na ponos stanovnicima Drežnika, a posbeno članovi KUD-a, koji su pripremili još jedno ugodno poslijepodne i večer. (F.S.) 

 

Related Post

NA GROBLJU U REŠETARIMA

Autor - 01/07/2014 0
REŠETARI, 1. srpnja 2014. – Povodom Dana državnosti, u Rešetarima, na mjesnom groblju uz centralni križ i spomen ploču poginulih…

“NAŠ ZAVIČAJNI GOVOR”

Autor - 18/09/2015 0
REŠETARI, 18. rujna 2015. – Bilo je danas zanimljivo, radosno i radno u OŠ „Ante Strarčević“. U goste rešetaračkim osnovcima…