Koncert HKUU “Trenk”

542 0

 

Nizu glazbeno-scenskih bisera u čast Dana Grada u petak i subotu 9. i 10. prosinca pridružili su se članovi novogradiške HKUU „Trenk“. Prepuna dvorana novogradiškog Doma kulture u obje večeri bila je najbolji dokaz kolikonovogradiška publika voli i

cijeni nastupe „Trenkovaca“.

 

Od 1994. godine kada su osnovani, „Trenkovci“ neumorno rade i vježbaju, a rezultat svega je veliki broj nastupa i brojne pohvale za rad. Čestitke na radu i djelovanju uputili su im gosti, na prvoj večeri zamjenica gradonačelnika dr. Ljepša Rakas Vujčić i predsjednik Gradskog vijeća i ravnatelj gradske Osnovne škole „Mato Lovrak“ (u kojoj vježbaju i stasaju brojne generacije „Trenkovaca“) prof. Mirko Golovrški, a na subotnjem koncertu Trenkovce je pozdravio i zaželio im i dalje uspješne nastupe gradonačelnik Nove Gradiške dipl. ing. Josip Vuković.

Uz folkloraše, tamburaše i pjevačku sekciju, društvo u svom okrilju ima i dramsku sekciju koja je nastupila obje večeri. Ovoga puta oduševila je posjetitelje komedijom pod nazivom „MOJE, TVOJE, NAŠE“. Komedija je nastala po ideji Vesne Vlaović, a za scenarij su, kako nam rekoše, zaslužni svi glumci. Zgode i nezgode obitelji Osmokrović i Pandrković i ovoga su puta bile „u prvom planu“, a glumačka ekipa Željka Akmačić, Boris Štimac, Milka Oršulić, Anka Kosić, Vesna Vlaović, Ana Musić, Milan Vidošić, Marija Funes, Branko Vlaović i Jadranka Knežević se potrudila da se svi zajedno nasmijemo i provedemo dvije ugodne glazbeno – scenske večeri.

U subotnjem koncertu Trenkovcima su se pridružili i gosti: Kulturno umjetničko društvo „Dubrave – Aladinići“ iz Stolca i Kulturno umjetničko društvo „Sveta Jana“. Članovi Hrvatskog kulturno umjetničkog društva „Dubrave – Aladinići“ iz Stolca u Bosni i Hercegovini predstavili su se spletom kola iz Hercegovine, specifičnim napjevima iz njihovog kraja: ženskim,muškim i dubrovačkim bećarcima te na kraju poznatom dubrovačkom poskočicom „Linđo“.

Iz pitomog prigorskog mjesta „Sveta Jana“ predstavile su se dvije sekcije-mladih tamburaša i folkloraša uz pjesme i plesove Jaske i Pokuplja te poznate banatske plesove. I ovoga puta „Trenkovci“ su prezentirali dio svoga rada izvevši pjesme i plesove Slavonije, a sve je završilo, kao i obično, zajedničkom pjesmom i razmjenom poklona te obećanjem da će se društva ponovno sastati.

Druženje je nastavljeno u domu „Mala“, a „Trenkovci“ i njihovi gosti, članovi Hrvatskog kulturno umjetničkog društva „Dubrave – Aladinići“ u nedjelju su sudjelovali na svečanoj svetoj misi u župnoj crkvi Kraljice svete krunice.

s.b. poumar

 

Related Post

KONCERT

Autor - 21/10/2013 0
U ponedjeljak, 14.listopada 2013. novogradiška publika imala je priliku lijepom glazbom osvježiti sumornu jesenju večer. Za to su se svojim…