Gradu za rođendan

403 0

Koncert GRADU ZA ROĐENDAN, u utorak 6. prosinca Gradu su darovali i njegovi najstariji sugrađani – članovi Udruge matice hrvatskih umirovljenika Nova Gradiška.

 

Sekcije zbora, folklora i tamburaša novogradiških umirovljenika, čija životna dob seže i do 80-te, pokazale su da umirovljenici aktivno i kreativno provode svoje umirovljeničke dane, a uz pjesmu, ples, igru i zabavu sklapaju nova prijateljstva i ne znaju što je to „usamljenost“.

Umirovljenike i drage im goste, među kojima su bili gradonačelnik dipl.ing. Josip Vuković i dogradonačelnica za društvene djelatnosti dr.Ljepša Rakas Vujčić, pozdravio je predsjednik Matice umirovljenika Nova Gradiška Ivo Varkašević, podsjetivši na njihovih 21 godinu uspješnoga rada djelovanja, druženja i nastupa diljem zemlje, ali i van njenih granica. Pozdravio ih je i poželio im uspjeh i zdravlje i gradonačelnik Josip Vuković.

Na koncertu u čast Dana Grada nastupila je pjevačka sekcija pod ravnanjem dirigentice Julijane Žirovčić, folklorna sekcija pod vodstvom Marka Ivkovića, a kao gosti umirovljenika novogradiškoj publici predstavili su se članovi KUD-a Rešetari, koji ove godine slave 65. godina svoga rada, a svoju tradiciju i uspjehe koje postižu na domaćim i svjetskim pozornicama, na najbolji mogući način predstavili su kvalitetnim programom na večerašnjem koncertu.

Program koncerta uredila je i vodila Sanja Bukvić.

Related Post

POUMAR

Autor - 11/05/2012 0
U četvrtak 10.svibnja novogradiški ljubitelji klasične glazbe imali su prigodu uživati u pijanističkom koncertu OD DORE DO BLUESA koji je…

NEPOZVANI GOSTI

Autor - 09/08/2015 0
NOVA GRADIŠKA – KUGLA – kazališno umjetnička radionica glumaca amatera u sklopu NG ljeta glazbe i kulture predstavom Nepozvani gosti…