UČINKOVITA POLICIJA – Pronašli Novogradiščana lopova bankovnih kartica

409 0

 

7. prosinac 2011. Policijski službenici su dovršenim

kriminalističkim istraživanjem nad 32-godišnjakom iz Nove Gradiške potvrdili osnovanu sumnju u kazneno djelo. Naime, 54-godišnjakinja je policiji dojavila krađu. Utvrđeno je da je 32-godišnjak, dan ranije iz stana (vlasništvo 54-godišnjakinje) otuđio novčanik sa bankovnim karticama, nakon čega je sa računa podigao pet tisuća kuna. Otuđeni novčanik, bankovne kartice i novac su pronađeni i oduzeti od 32-godišnjaka, te vraćeni vlasnici. Protiv 32-godišnjaka slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u vezi kaznenog djela krađe.

 

Šverc cigareta i mesa

 

U zajedničkoj suradnji policije i carine, jučer oko 9,25 sati na graničnom prijelazu Slavonski Šamac kontrolirano je osobno vozilo „Hyundai“, đakovačkih registracijskih oznaka. Pritom je pronađeno osam šteka raznih cigareta, skriveno ispod sjedišta suvozača, koje 56-godišnjak nije prijavio prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku. Daljnje postupanje prema njemu su preuzeli službenici carine.

 

Policijski službenici su jučer oko 10.40 sati u obavljanju policijskih zadaća u Novom Varošu, izvršili nadzor nad osobnim automobilom Volvo, austrijskih nacionalnih oznaka i broja kojim je upravljao 52-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Pritom je u prtljažnom prostoru vozila pronađeno 8,5 kilograma suhog mesa i 4 komada Receivera, tzv. Dreamboxa, koje je vlasnik unio u Republiku Hrvatsku izbjegavajući mjere carinskog nadzora. Policija je dostavila obavijest o prekršaju iz Carinskog zakona, te je carina preuzela daljnje postupanje protiv 52-godišnjaka.

Related Post