Gradsko vijeće

615 0

NOVA GRADIŠKA, 6. prosinac 2011. – Aktualni sat na današnjoj sjednici Gradskog vijeća počeo je čestitkama SDP-u i gradonačelniku, novom saborskom zastupniku Josipu Vukoviću.

 

– U ime HDSSB-a čestitam SDP-u na briljantnoj pobjedi, posebno gradonačelniku, sada i saborskom zastupniku Josipu Vukoviću. Pozdravljam njegovo prvo obraćanje javnosti i najavu promjene porezne politike i zadržavanje najmanje 20 posto prihoda u lokalnim proračunima što je jedan od temeljnih i najznačajnijih programa HDSSB-a. Nadamo se da ćete zastupati interese našeg grada i građana, Slavonije i Baranje i cijele Hrvatske. Mi ćemo kao koalicijski partneri i kreatori politike u našem gradu i dalje podržavati vaše programe, nadam, se i vi naše. Želimo vam puno uspjeha u budućem radu – kazala je gradska vijećnica Dinka Matijević.

– U ime Kluba vijećnika HDZ-a čestitam SDP-u na pobjedi na parlamentarnim izborima i HDSSB-u na njihovom uspjehu, a gradonačelniku Josipu Vukoviću na izboru u Sabor – čestitao je dr. Dražen Oršulić u ime Kluba zastupnika HDZ-a.

Gradonačelnik se na čestitkama zahvalio u ime Kukuriku koalicije, a o svim mjerama koje treba hitno poduzimati da se stanje u cijeloj državi, a posebno u našem gradu značajnije popravi, kazao je da će govoriti nakon što prisegne kao saborski zastupnik.

 

Grad neće ostati bez vode

 

I na ovoj sjednici Gradskog vijeća vijećnici nisu imali vijećničkih pitanja.

Dr. Dražen Oršulić (HDZ) zapitao je kakvo je stanje s opskrbom vodom i količinom vode u akumulaciji Bačica, te što grad poduzima da ne dođe do nestašice vode. Zatražio je odgovor na pitanje zašto u program obilježavanja Dana grada nisu uvrštene tribina koju je organizirala Liga za borbu protiv raka i Ples volontera koji je organizirala Udruga volontera u povodu Svjetskog dana volontera.

– U slučaju da ostanemo bez vode opskrbu ćemo riješili na način da zapadni dio grada i općine priključimo na vodoopskrbni sustav grada Novska, a istočni dio grada na vodoopskrbni sustav Regionalnog vodovoda Davor. Dodao je da je najkritičnije stanje u Ljupini, ali ni da tamo neće biti problema jer će DVD Nova Gradiška osigurati pitku vodu, te da se pitanje vodoopskrbnog sustava mora definitivno riješit o čemu se vode intenzivni razgovori s Hrvatskim vodama.

 

Isprika Volonterima

 

Ispričao se ako neka od manifestacija nije uvrštena u obilježavanja Dana grada. U ime povjerenstva Udruzi volontera se ispričala Dinka Matijević i dodala da tribina Lige za borbu protiv raka nije uvrštena zato što se radi o djelatnosti koja se provodi tijekom cijele godine i nije usko vezana za Dan grada.

Marijan Radić (SDP) zatražio je od gradonačelnika da još jednom, zbog javnosti, obrazloži zašto je iz proračuna za ovu godinu skinuta stavka od 2,5 milijuna kuna namijenjena je od strane države za rekonstrukciju dječjih vrtića. U predizbornoj kampanji, kazao je Radić, to se politikantski zlorabilo i neistinito u više navrata naglašavalo i ponavljalo kako Grad nova Gradiška nije htio uzeti 2,5 milijuna kuna.

Radić je kazao da će zatražiti istragu i odgovornost protiv onih koji vrše medijski linč na umirovljenicima koji imaju mirovine manje od 1.500 kuna, a primaju gradsku potporu od 200 kuna, jer stalno ponavljaju da se ta socijalna potpora daje onima koji dolaze autobusima glasati za SDP.

 

Prozvana Katica Mišković

 

– Što se tiče rekonstrukcije dječjih vrtića dolaskom na vlast zatekli smo samo planove. Nije bilo građevinske dozvole što smo u rekordnom roku napravili i uputili 5 zahtjeva za odobravanje tih sredstva. Radi se o sredstvima iz europskih fondova, a svi naši zahtjevi su završili kod tajnice Katice Mišković, mogu to slobodno reći. Do kraja obnašanja bivše vlasti sredstva nisu bila odobrena i rekonstrukcija dječjih vrtića nije mogla biti napravljena. Zato je ponovo u prijedlogu proračuna za narednu godinu tih 2,5 milijuna kuna i nadamo se da ćemo rekonstrukciju vrtića uspjet realizirat.

Socijalni program koji smo zacrtali mi nastavljamo dalje i u proračunu za slijedeću godinu su predviđena sredstva 200 kuna mjesečno svakom umirovljeniku koji živi u Novoj Gradiški i prima mirovinu ispod 1.500 kuna za poboljšanje njegovog standarda– odgovorio je gradonačelnik Josip Vuković.

Related Post

RESTRUKTUIRANJE HRT-a

Autor - 10/01/2014 0
Gase se dopisništva Karlovcu, Koprivnici, Sisku, Virovitici, Metkoviću, Požegi, Slavonskom Brodu i Županji.

ŠTEDITE VODU

Autor - 05/09/2012 0
Uz redukcije biti će nužno povećati cijenu vode jer Slavča svaki dan zbraja gubitke na vodi koju dobivamo iz Davora…