KONJIČKI TURNIR PANONICA DRIVING CHALLENGE: Pobjednik Darko Drobnjak

1470 0

SLAVONSKI BROD – U organizaciji Centra za ruralni razvoj PANONICA, Zaprežnog kluba SLAVONAC i Hrvatskog konjičkog saveza u Slavonskom Brodu održan je konjički turnir PANONICA DRIVING CHALLENGE.

   Na turniru su vožene dvije službene utakmice u kategoriji vožnja dvoprega; I. Kolo Croatia kupa i I.kolo Prvenstva Hrvatske u vožnji dvoprega za juniore.

 Glavni pokrovitelji turnira bili su Brodsko-posavska županija i Đuro Đaković Montaža-Izolak.    

    Turnir je i ove godine održan na prostoru  školske ekonomije Srednje škole Matije Antuna Reljkovića s kojom CRR PANONICA I ZK SLAVONAC uspješno surađuju niz godina.

   Na turniru je nastupilo devet vozača dvoprega licenciranih kod Hrvatskog konjičkog saveza. Croatia kup drugo je po težini natjecanje u sustavu natjecanja Hrvatskog konjičkog saveza.

  Natjecatelji u Croatia kupu vozili su dvije utakmice: dresura i vožnja preciznosti (kroz čunjeve). U dresuri je vožen trenutno najzahtjevniji test prema pravilima Svjetske konjičke federacije.

 U ukupnom poretku prvo mjesto osvojio je Danko Drobnjak vozač Državne ergele lipicanaca Đakovo i Lipik, drugo mjesto osvojio je Antun Medvidović, član Zaprežnog kluba Slavonac iz Slavonskog Broda, treći je Josip Anđan član Konjičkog kluba Slavonac iz Čepina, Četvrti je Josip Zirn, a peti Tomislav Drenjančević, oba vozača voze za Državnu ergelu lipicanaca Đakovo i Lipik. U konkurenciji juniora prvo mjesto osvojio je Josip Medvidović, član Zaprežnog kluba Slavonac iz Slavonskog Broda.

 

Ovo je 12. sezona natjecanja u vožnji zaprega u Hrvatskoj u sustavu natjecanja Hrvatskog konjičkog saveza. Pred vozačima u disciplini vožnja dvoprega ove godine je izazov izboriti normu na međunarodnim turnirima kako bi mogli sudjelovati na Svjetskom prvenstvu u vožnji dvoprega ove jeseni u Lipici (Slovenija)

Tihomir Salarić
Tomislav Drenjančević
Tomislav Vučković
Adam Dorić
Antun Medvidović
Josip Anđan
Josip Zirn

Related Post