KRAĐE I PRIJEVARE

426 0

23. svibanj 2013. – U protekla 24 sata na području policijske

uprave evidentirano je osam (8) kaznenih djela. U strukturi općeg kriminaliteta tri (3) kaznena djela su na štetu imovine i to jedno (1) kazneno djelo krađe, jedno (1) kazneno djelo prijevare i jedno (1) kazneno djelo oštećenja tuđe stvari. U području prometa dogodile nije zabilježena niti jedna prometna nesreća. Evidentirana su dva (2) prekršaja narušavanja javnog reda i mira i jedan (1) prekršaj nasilja u obitelji.

 

KAZNENA DJELA

 

Policijski službenici su jučer nakon provedenih kriminalističkih istraživanja nad pet osoba riješili 14 kaznenih djela na štetu imovine. Radi se o 11 kaznenih djela krađe, dva (2) kaznena djela prijevare i jednom kaznenom djelu oštećenja tuđe stvari.

 

Policija je jučer dovršila kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom iz Slavonskog Broda zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevare i krađe. On je osumnjičen da je počinio dva kaznena djela prijevare i to 14. svibnja ove godine kada je nepoznata muška osoba u dvorištu obiteljske kuće u Slavonskom Brodu 69-godišnjakinji ponudila na prodaju pet metara ogrjevnog drveta bukve za novčani iznos od 750 kuna, kojom prilikom je žena odmah isplatila iznos od 400 kuna uz dogovor da će ostatak isplatiti po preuzimanju drva 17. svibnja. Drva nisu isporučena, a osoba se više nije javljala. U drugom slučaju 21. svibnja u Slavonskom Brodu nepoznati muškarac je ponudio 73-godišnjakinji prodaju pet metara ogrjevnih drva za novčani iznos od 700 kuna. Žena mu taj iznos u cijelosti isplatila uz dogovor da će drva dovesti odmah. Muškarac je otišao s novcem i više se nije pojavljivao. Podaci o počinitelju ovih djela biti će uručeni oštećenim osobama radi pokretanja privatne tužbe. Nadalje muškarac se sumnjiči i za počinjenje četiri kaznena djela krađe koje su se dogodile u prosincu prošle i siječnju ove godine gdje je muškarac iskoristio nepažnju djelatnika u tri kioska i u jednoj benzinskoj pumpi i iz tih prostora otuđio cigarete, žvakaće, bombone, čokolade i slično uglavnom u manjim količinama. Oštećenim osobama biti će uručeni podaci počinitelja radi obeštećenja ili pokretanja privatne tužbe.

 

Policijski službenici su jučer dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića u dobi od 18 i 19 godina iz Slavonskog Broda zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela krađe. Oni su osumnjičeni da su počinili pet kaznenih djela krađe na području grada Slavonskog Broda na način da su iskoristili odsutnost vlasnika osobnih automobila koji su parkirani i kratko ostavljeni otključani, pa iz njih otuđivali novčanike i ženske torbice s osobnim dokumentima, bankovnim karticama i novčanim iznosima u kunama ili stranim valutama, a u jednom slučaju koristili ukradenu bankovnu karticu s koje su podizali novčane iznose. Jedna krađa počinjena je u listopadu prošle godine, a ostale četiri u razdoblju od veljače do travnja ove godine. U ovih pet krađa oštećene su dvije ženske osobe u dobi od 41 i 46 godina i tri muškarca u dobi od 32, 37 i 46 godina iz Slavonskog Broda i okolice, koje su počinitelji krađa oštetili za više tisuća kuna Policijski službenici protiv počinitelja podnose posebna izvješća Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu kao nadopune kaznenih prijava za kaznena djela krađe, te oštećenim osobama dostavljaju podatke o počinitelju.

 

Jučer su policijski službenici dovršili kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom iz Slavonskog Broda zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe. On je osumnjičen da je 23. siječnja ove godine iskoristi odsutnost i nepažnju djelatnice jedne pekarnice u Slavonskom Brodu i iz skladišta otuđio njezin novčanik s osobnim dokumentima, bankovnim karticama i manji novčani iznos, a kasnije koristeći jednu od bankovni kartica u dva navrata kupnjom potrošio više stotina kuna čime je oštetio djelatnicu pekarnice za preko tisuću kuna. Policijski službenici će oštećenoj dostaviti podatke o počinitelju ovog kaznenog djela krađe radi pokretanja privatne tužbe.

 

Policija je jučer kriminalističkim istraživanjem riješila i jedno kazneno djelo oštećenja tuđe stvari i jedno kazneno djelo krađe. Oštećenje tuđe stvari se dogodilo 4. svibnja ove godine u Novoj Gradiški kada je nepoznati počinitelj s jedne Osnovne škole počupao nosače gromobrana i time oštetio školu za više tisuća kuna. Krađa se dogodila 21. svibnja u Slavonskom Brodu kada je nepoznati počinitelj iz sefa 41-godišnjaku otuđio više tisuća Eura. Policijski službenici za počinitelje ovih kaznenih djela izvješćuju nadležno državno odvjetništvo i Centar za socijalnu skrb s obzirom da se radi o dvije osobe koje s obzirom na dob prema zakonu se smatraju djecom.

Related Post