KUGLAČKA LIGA POLICIJSKE UPRAVE BRODSKO-POSAVSKE 2014.

1073 0

SLAVONSKI BROD, 3. lipnja 2014. – Da policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske doista vole sportska natjecanja i da je kuglanje kao vid sportskih aktivnosti poprimilo zavidan značaj među njihovim preferencijama,

kako u muškoj tako i ženskoj populaciji, potvrđuje i netom završena „Kuglačka liga PU“ koja se tijekom proljetnih mjeseci odigravala između ustrojstvenih jedinica.

Kroz ligaško natjecanje u kojem je sudjelovalo devet (9) ekipa iz svih ustrojstvenih jedinica, ukupno je sudjelovalo preko 70 policijskih službenica i službenika koji se mogu pohvaliti zavidnim rezultatima.

Nakon završetka natjecanja, najuspješnija je zajednička ekipa Postaje granične policije Stara Gradiška i Policijske postaje Okučani, koja je nastupala u sastavu: Damir Franjković, Miroslav Brlić, Ivan Hodak i Zrinko Kapetanić.

Kako se radi o ekipi kuglača. koja već uzastopno u protekla tri kruga natjecanja osvaja prva mjesta i ovom prigodom treba istaknuti njihovu sportsku umješnost i motiviranost za uspjeh u ovom vidu sporta.

Druga je ekipa Ureda načelnika, koja je nastupala u sastavu: Ante Zovak, Zlatko Vujčić, Mato Brekalo i Ivan Keser. I ovoj je ekipi svojstveno, da je već treći puta zauzela drugu poziciju, ali treba naglasiti da je zavidan napredak u uspješnosti u rezultatu oborenih čunjeva, što je također odlika motiviranosti svih članova ekipe.

 

Treće mjesto je zauzela mješovita ekipa Službe policije, Službe za granicu i Interventne jedinice policije, koja je nastupala u sastavu: Zlatko Zarožinski, Dalija Šljivarić, Dinko Pastuović i Željko Ključević. Svoju konstantnost u vrlo dobrim rezultatima, ova je ekipa dokazala i tijekom ovog kruga natjecanja te je i kod njih zavidan napredak u uspješnosti i rezultatu oborenih čunjeva, a posebno valja istaknuti uspješnost kolegice Dalije Šljivarić, koja postiže vrlo dobre rezultate u ovom vidu sportske preciznosti, kao i kolege Zlatka Zarožinskog, koji uz zaljubljenost u sportski biciklizam vrlo dobro stoji i na planu preciznosti.

 

Ostale ekipe zaslužuju pohvale, tim više jer htjenja i volje za preciznošću i savladavanju nekih tehničkih predispozicija u korekciji elemenata ka boljoj preciznošću, nije nedostajalo niti kod ijedne ekipe i pojedinca. Kod ostalih kolega svakako treba naglasiti vidan napredak u uspješnosti kolege Milana Vinčazovića kojemu treba čestitati na umješnosti i uspješnosti.

 

U završnom dijelu natjecanja, 30. svibnja 2014. godine, u kuglani SC „Vijuš“ održano je finalno natjecanje „Final 8“, u kojem su se za plasman od I.- VIII. mjesta natjecala osmorica najboljih pojedinaca, čiji plasman je utvrđen na temelju najmanje pet nastupa za ekipu i čiji prosjek oborenih čunjeva je rezultirao poredak među osam najboljih pojedinaca. U završnim natjecanjima koja su se odvijala u meču 4×30 hitaca na četiri staze bacanja postignuti su slijedeći rezultati:

1. Mato Brekalo 526 čunjeva

2. Željko Butel 513 čunjeva

3. Zrinko Kapetanić 495 čunjeva

4. Zlatko Zarožinski 490 čunjeva (veći broj oborenih čunjeva u čišćenju)

5. Zlatko Andraković 490 čunjeva

6. Damir Franjković 476 čunjeva

7. Ivan Keser 469 čunjeva

8. Dejan Valčić 403 čunja

 

Najuspješnijim ekipama i pojedincima, zamjenik načelnika Policijske uprave brodsko-posavske Ivica Ostrun, uručio je medalje, naglasivši da se kroz ovakav vid sportskog druženja nastoji promovirati sportski duh, viteštvo i nadasve održavanje dostatnog nivoa opće tjelesne pripremljenosti policijskih službenica i službenika za svakodnevne složene radne zadaće.

Posebno treba istaknuti ulogu podružnica sindikata i to Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a, predstavnika Mladena Ratkovića, te predstavnika Sindikata policije Željka Solića, koji su pomogli provedbu ovog natjecanja o čemu im zahvalnost odaju svi policijski službenici, koji uz radne zadaće nalaze volje i motiva za sportska natjecanja i aktivno bavljenje ovim zdravim načinom rada i života.

 

U okvirima zacrtanih provedbenih Planova i programa opće tjelesne pripremljenosti policijskih službenika, ovaj vid popularnog sportskog natjecanja među policijskim službenicima će se nastaviti, a kako se 30. kolovoza 2014. godine u Slavonskom Brodu održava IV. Državno sportsko natjecanje u organizaciji Zajednice udruga branitelja domovinskog rata policije, čiji su članovi mnogi policijski službenici koji sudjeluju u sportskim natjecanjima, nastojat će se i na ovom dijelu natjecanja na razini cijele Republike Hrvatske polučiti što bolji rezultat i uspjeh. Svoj doprinos i u ostalim granama ovog sportskog natjecanja, policijski službenici naše policijske uprave – branitelji domovinskog rata – dat će u punom obimu.

 

Autor Kata Nujić, glasnogovornica PUBP

Related Post