LAG POSAVINA

968 0

SLAVONSKI BROD, 12. srpanj 2013. – U maloj vijećnici Brodsko-posavske županije u srijedu, 10. srpnja održan je sastanak predstavnika LAG-a Posavina, pet jedinica lokalne samouprave; Bebrina, Brodski Stupnik, Nova Kapela, Oriovac

i Sibinj s predstavnicima Brodsko-posavske županije.

 

Tema ovog radnog sastanka bila je pred financiranje projekta za Mjeru 202 IPARD programa obzirom je LAG Posavina uspješno prošao na natječaju Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR).Lag-u Posavina ovih dana stiglo je odobrenje za provedbu Lokalne razvojne strategije u kojoj su postavljeni ciljevi i konkretne mjere za kvalitetnu mjeru programa ruralnog razvoja za područje pet općina ovoga LAG-a. Odlukom APPRRR-a LAG-u Posavina odobren je iznos od 900.000,00 Kn bespovratnih sredstava iz IPARD programa Europske unije, a kojima će financirati svoje aktivnosti u naredne dvije godine.

 

„Čestitamo vam na postignutim rezultatima i uspješnom završetku vaših aktivnosti u pripremi na natječaj za Mjeru 202 IPARD programa kojom se financira izrada i provedba lokalnih razvojnih strategija. Na ovaj način svaka kuna koju jedinice lokalne samouprave vašeg LAG-a ulažu u vaš rad, kao i potpora Brodsko-posavske županije bit će više nego dvostruko uvećana bespovratnim sredstvima Europske unije. Zato sada očekujemo da LAG Posavina kroz svoje godišnje aktivnosti pruži potrebnu potporu našim obiteljskim gospodarstvima, tvrtkama, udrugama i lokalnim institucijama, te kroz prezentaciju stručnih radionica o mogućnostima povlačenja bespovratnih sredstava iz Strukovnih i kohezijskih fondova EU u narednim godinama privučemo što više bespovratnog novca. Brodsko-posavska županija će i dalje pratiti vaš rad i pomagati ga sredstvima namjenjenim ruralnom razvoju jer nam je glavni cilj ojačati cjelokupno ruralno područje naše Županije kroz aktivnosti lokalnih akcijskih grupa“ – izjavio je zamjenik župana Brodsko-posavske županije Davor Vlaović.

U raspravi su uz predstavnike LAG-a Posavina; Gorana Jelinića, predsjednika, Slavka Vukovića, Voditelja ureda i Branka Brkića, člana Upravnog odbora sudjelovali i Ivan Šmit, načelnik općine Nova Kapela, Petar Lovinčić, načelnik općine Brodski Stupnik, Tomislav Topalović, zamjenik načelnika općine Sibinj, te Vinko Jurković, član Stručnog vijeća LAG-a Posavina iz općine Bebrina.

 

Brodsko-posavska županija na ovoj sjednici prihvatila je izdavanje garancije za provođenje postupka predfinanciranja godišnjih aktivnosti LAG-a Posavina.Predstavnici LAG-a Posavina, jedinica lokalne samouprave članica ovog LAG-a i Brodsko-posavske županije na ovom su sastanku donijeli i odluku o potpisivanju međusobnog partnerskog ugovora kojim će se unaprijediti dosadašnja suradnja lokalnih i županijskih institucija s LAG-om Posavina.

O unapređenju suradnje s LAG-om Posavina i planiranju aktivnosti LAG-a Posavina govorili su Željko Burazović, pročelnik Upravnog za poljoprivredu, Marijan Štefanac, pročelnik Upravnog odjela za razvoj i europske integracije i Mira Kovač, predstavnica CTR-a, Županijske razvojne agencije.

Related Post