LJETO U KNJIŽNICI 2016.

1417 0

NOVA GRADIŠKA, 21. srpnja 2016. –Vedra je to i vesela plesno-likovna radionica održana 20. srpnja u sklopu “Ljeta u knjižnici”, ali po prvi puta, zahvaljujući gradu Nova Gradiška, u prostoru “Ljetne pozornice”.

 

-Ritam života, ritam ljeta, plesa i čiste životne radosti, bajka koja se zbiva u knjigama, u nama i oko nas, emocije bijelih oblaka, topline, ljubavi, neka budu danas s nama na ovoj čarobnoj “ljetnoj pozornici” i u ovoj 4. po redu radionici “Ljeta u knjižnici 2016.-poruka je koju je, uz dobrodošlicu brojnim mališanima i njihovim roditeljima, uputila prof. Biljana Dakić, ravnateljica Gradske knjižnice i suvoditeljica ove zanimljice radionice u kojoj su djeca na najljepši i najiskreniji način povezala umjetnost pokreta i likovnu kreativnost i natopila ju emocijama.

 

U plesnom dijelu radionice zahvaljujući Plesnom studiju Marine Mihelčić nastupile su Natali Šoch, potom Petra Grgić, Petra Lozinjak, Mia Kuštrin i Marija Jakopović. Zaplesale su i Ella Stojić i Korina Tutić, a potom i Marija Masnica, Lucija Pavišić, Ena i Ema Senić. Vlastitu koreografiju s kojom je postigla veliki uspjeh na Svjetskom prvenstvu prezentirala je i Valentina Ivanišević.

 

Likovnu radionicu vodila je Ivana Škvorčević, studentica Likovne akademije u Osijeku.

 

Svako dijete, prema riječima prof. Dakić, zahvaljujući Caffe baru “Carpe diem” dobilo je balon, a počašćeni su i slatkišima i sokovima. I ovoga puta nisu izostali “zaljubljivi knjižnični bomboni”, a osigurao ih je Grad te podijelila Mihaela Đeraj, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti grada. Pozdravljajući djecu, zahvalila je djelatnicima i ravnateljici Gradske knjižnice na još jednom zanimljivom, novom sadržaju, kojim su izašli i u novi prostor u kojemu su djeca slobodno i sigurno provela više od dva sata u kreativnim aktivnostima i druženju.

 

Za glazbeni ugođaj pobrinuo se tonac Željko Ivanišević uz pomoć Srećka Žembe.

 

Slijedeći susret na programu je 8. kolovoza od 10 sati u Dječjem odjelu Knjižnice na kreativno-edukativnoj radionici “Nakit koji govori”, a voditeljice su Mirjana Pranjić, knjižničarka i Dubravka Kovačić, novinarka.

Related Post

Najčitatelji Gradske knjižnice

Autor - 29/12/2011 0
NOVA GRADIŠKA, 29. prosinac 2011. – Na svečanosti u studijskoj čitaonici, Gradske knjižnice Nova Gradiška danas su uručena prigodna priznanja…

LJETO U KNJIŽNICI

Autor - 08/08/2016 0
NOV A GRADIŠKA – Nakit koji govori naziv je zanimljive edukativno-kreativne radionice koju su osmislile knjižničarka Mirjana Pranjić i dugogodišnja…