MJESEC HRVATSKE KNJIGE U GRADSKOJ KNJIŽNICI

975 0

NOVA GRADIŠKA, 4. studeni 2015. – Edukativno- kreativnom radionicom održanom 3. studenog u Dječjem odjelu Gradske knjižnice namijenjenoj djeci predškolskog uzrasta, nastavljeni su sadržaji Mjeseca hrvatske knjige,

koji je ove godine posvećen svjetlosti i svjetlosnim tehnologijama jer je UNICEF 2015-u proglasio međunarodnom godinom svjetlosti.

 

Voditeljice su bile Ranka Starivlah, magistra ranog i predškolskog odgoja i Blanka Adam odgojiteljica Dječjeg vrtića Nova Gradiška. Suvoditeljica Mirjana Pranjić, knjižničarka Gradske knjižnice Nova Gradiška, uz riječi dobrodošlice, upoznala je sudionike radionice o temi i aktivnostima u Mjesecu hrvatske knjige, a predstavila je djeci i što se događa na mjesečini, kada je vrijeme za spavanje i kako spavaju životinje. Pridružila su joj se i djeca stavljajući sličice životinja o kojima je govorila na prezentacijski pano. Uslijedila je i priča iz slikovnice „Dobro jutro, laku noć“, koju je pročitala Blanka Adam, a potom su djeca rješavala radne listove sa zanimljivim „svjetlosnim“ zagonetkama. Pjevala su o blistavoj zvjezdici, slušala stihove pjesmice „Dohvati mi tata mjesec“ Grigora Viteza, izrađivala „svemirske „ letjelice, upoznala se s mjerenjem vremena „sunčanim satom“. U radionici su sudjelovale i družile se s djecom i Anka Višić, kao i prof. Biljana Dakić.

 

A u sklopu ove radionice knjižničarka Mirjana Pranjić pripremila je i izložbu knjiga sadržajno vezanu za svemir i Sunčev sustav.

Related Post

LJETO U KNJIŽNICI

Autor - 05/08/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 4. kolovoza 2014. – Na radost novogradiških djece Gradska knjižnica Nova Gradiška na Dječjem odjelu nastavlja s radionicama…