„LJETO U KNJIŽNICI“ : Održana Kreativno-ekološka radionica “OSMIJEH NA POLICI”

1523 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 10. srpnja 2019. – Na Dječjem odjelu gradske knjižnice danas prijepodne vladala je velika gužva. Djevojčice i dječaci zainteresirani za kreativno-ekološku radionicu “OSMIJEH NA POLICI” jedva su stali u prostor Dječjeg odjela. Unatoč gužvi bilo je to još jedno lijepo druženje koje su im pripremili knjižničari gradske knjižnice i voditeljica radionice, vanjska suradnica i medicinska sestra Senka Serdar.
-U ovoj ekološkoj radionici djeca su koristila drvo, staklo, mahovinu, lišajeve, kamenčiće, češere i sve drugo što se u prirodi moglo prikupiti, papira koji smo bojali prirodnim bojama koje smo dobili iskuhavanjem čajeva i raznih biljaka te kavom. Djeca su saznala kako se izrađuje špaga i ponešto o materijalima koje su koristili, družili se i dobro se zabavili. Djeca si došla u puno većem broju nego što smo očekivali i pripremili materijala. Snašli smo se i djeca su, što je najvažnije, više nego zadovoljna – kazala je voditeljica radionice Senka Serdar.
S današnje radionice i druženja djeca su svoje kreativne uratke u staklenkama, kao jednu lijepu priču i jedan osmijeh, ponijela svojim kućama gdje će krasiti njihove sobe.
Za sutra (ČETVRTAK) je pripremljena još jedna za djecu veoma atraktivna radionica. Pod nazivom AUTOMOBILI NEKAD I SAD: ČAROBNI SVIJET OLDTIMERA (“Stariji su mi pričali…) ovu će radionicu voditi Goran Bašić, dipl. knjižničar, a suvoditeljica će biti Ljiljana Radanović. Suradnici su Krešimir Knežević predsjednik novogradiškog Oldtimer kluba “Classic 99,”, Dejan Ivanković glavni urednik i novinar portala Novagradiska.EU i gl. urednik časopisa Oldtimer cluba NG, dr. Radomir Dumičić i dr.Ivan Bagarić, ljubitelji oldtimera i Dječji vrtić Nova Gradiška. Djeca će imati priliku razgledati i stare automobile.

 

Related Post