OPĆINA REŠETARI: Potpisan ugovor o izgradnji Dječjeg vrtića „Čarobni svijet“ vrijedan 10 milijuna kuna

1527 0

Autor Franjo Samardžić
Općina Rešetari za svoje strateške ciljeve ima razvoj i poboljšavanje uvjeta za život mladih obitelji kako bi se osigurao njihov ostanak, odnosno smanjilo iseljavanje – kazao je načelnik Zlatko Aga
REŠETARI, 10. srpnja 2019. – Danas je za Općinu Rešetari i njeno stanovništvo bio veoma značajan dan. Potpisan je ugovor o izgradnji Dječjeg vrtića „Čarobni svijet“ čijom će izgradnjom, kada za dvije godine bude izgrađen i opremljen, u njemu u najsuvremenijim uvjetima moći boraviti 107. djece. I ne samo to. Izgradnja dječjeg vrtića vrijednog 10 milijuna kuna, kako je istaknuo načelnik Zklatko Aga, samo je jedan u nizu projekata koji su u različitim fazama, a kojima se bitno unapređuje društveni standard na području općine, stvaraju uvjeti i unapređuje ukupan život stanovništva.
Uz načelnika Zlatka Agu, ugovor su potpisali predstavnik izvođača radova, tvrtke „Watmont” d.o.o. iz Vinkovaca, i predstavnici tvrtke „SB invest”, koja će provoditi stručni nadzor i tvrtke „Marsonia”, te „Sintagme” koja je zadužena za tehničku pomoć. Na potpisivanju ugovora nazočni su bili predsjednica Općinskog vijeća Milka Perković i zamjenik načelnika Željko Kolaković.
–Ovo je posebno značajan trenutak za sve žitelje općine Rešetari. Odobren nam je maksimalni iznos sredstava: Drago mi je, ali i svim članovima Općinskog vijeća, što ćemo dobiti kvalitetan vrtić. Sve veći je broj djece upisan u vrtić, tako da ove godine imamo upisano preko 60. djece u redovnom te 45. djece u predškolskom odgoju. Prepoznali smo na vrijeme potrebu za gradnjom ovakve ustanove koja će biti izgrađena na prostoru pored Osnovne škole „Ante Starčević”. Treba naglasiti da će u vrtiću biti i jaslice. Općina Rešetari za svoje strateške ciljeve ima razvoj i poboljšavanje uvjeta za život mladih obitelji kako bi se osigurao njihov ostanak, odnosno smanjilo iseljavanje – kazao je načelnik Zlatko Aga i dodao da će za prekoračenje iznosa namijenjenog za izgradnju vrtića namiriti Općina Rešetari.
Ukupna vrijednost projekta je 10.077.142,00 kuna o on je sufinanciran sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, iznos potpore iznosi 7.440.000 kuna, a omjer sufinanciranja je 85 posto EU, 15 posto RH. Planirano trajanje predmetnog projekta je 24 mjeseca, a izvođač radova je “Watmont“ d.o.o. iz Vinkovaca.
Provedba projekta usmjerena je na unapređenje kvalitete sustava predškolskog odgoja i obrazovanja kroz izgradnju objekta dječjeg vrtića kojim će se pridonijeti unapređenju odgojno-obrazovnih usluga, kvaliteti življenja i poticanju procesa demografskog oživljavanja na području općine Rešetari.
Spomenutim projektom izgradit će se samostalna zgrada dječjeg vrtića koja će svojim kapacitetom zadovoljiti potrebe Općine, a samim time otvorit će se potreba za novim radnim mjestima na poslovima predškolskog odgoja i naobrazbe. Provodit će se redoviti programi odgoja i obrazovanja i prehrane djece rane i predškolske dobi.
Završetkom projekta 107 djece s područja općine Rešetari upisat će se novi vrtić. Time će se dugoročno povećati dostupnost i kvaliteta usluga predškolskog odgoja i naobrazbe na području općine Rešetari, poboljšati standard i kvaliteta života djece i roditelja, a više mladih obitelji će ostati živjeti na području općine radi mogućnosti realizacije jedne od osnovnih potreba obitelji. Također će se smanjiti proces depopulacije i potaknuti proces demografskog oživljavanja – kazala je, obrazlažući projekt, predstavnica Sintagme Kristina Janeček.

Related Post