MAKEDONSKA VELEPOSLANICA POSJETILA NOVU GRADIŠKU

278 0

Nova Gradiška ima ponudu za prijateljstvo četiri makedonska grada Prilepa, Kruševa, Kavadaraca i Gevgelije, ali i problem koji grad izabrati za prijateljski grad

 

NOVA GRADIŠKA, 24. listopada 2016. – Danas je Novu Gradišku posjetila makedonska veleposlanica u Hrvatskoj Daniela Karagjozoska. U uredu gradonačelnika s njom su razgovarali gradonačelnik Vinko Grgić, njegova zamjenica Vesna Đapić i Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice.

Razlog posjete bila je gospodarska, sportska, kulturna i druga suradnja između Nove Gradiške i nekog od gradova u Makedoniji. Povod je bila prijateljska veza Nove Gradiške i Kruševa koje traju od tragične prometne nesreće i pogibije Toše Proeskog na autocesti kod Starog Petrovog Sela 16. listopada 2007. godine.

Postavljanjem spomen obilježja Toši Proeskom kod Elektrotehničke i ekonomske škole, tradicionalnim maratonom koji trče makedonski maratonci od Nove Gradiške do Tošinog rodnog mjesta Kruševa, obilježavaju se obljetnice pogibije makedonskog pjevača. Održavaju se sportski susreti rukometaša i razmjenjuju međusobne posjete.

Danas se razgovaralo kako to prijateljstvo proširiti, prije svega na gospodarstvo.

-Ovo nije moj prvi posjet Novoj Gradiški. Danas sam ovdje kako bi se povezali na gospodarskom planu i povodom 9. obljetnice smrti Toše Proeskog, našeg anđela, čovjeka koji je povezao bivše jugoslavenske zemlje. Drugi razlog je i povezivanje i bratimljenje Nove Gradiške i jednog makedonskog grada. Gospodarstvo je uvijek tema broj jedan u obje zemlje. Trudimo se da se ono međusobno osnaži – kazala je makedonska veleposlanica Daniela Karagjozoska.

Nedavno su gradonačelnik Vinko Grgić i novogradiški rukometni veterani posjetili Makedoniju.

Kako je kazao gradonačelnik Vinko Grgić, Nova Gradiška ima ponudu za prijateljstvo četiri makedonska grada Prilepa, Kruševa, Kavadaraca i Gevgelije, ali i problem koji grad izabrati za prijateljski grad. U odluci koji će to grad biti pomoći će makedonska veleposlanica.

Makedonska veleposlanica u Hrvatskoj Daniela Karagjozoska, gradonačelnik Vinko Grgić Vesna Đapić i Dinka Matijević položili su cvijeće i zapalili svijeće ispred spomen obilježja Toši Proeskom kod Elektrotehničke i ekonomske škole.

Related Post

POJAČANE AKTIVNOSTI U PROMETU

Autor - 22/07/2015 0
SLAVONSKI BROD – U šest mjeseci 2015. godine na području Policijske uprave brodsko-posavske, evidentiran je veći broj poginulih osoba u…

ZLOUPORABA DROGA

Autor - 05/01/2015 0
SLAVONSKI BROD, 5. siječnja 2014. – Policijski službenici Službe kriminalističke policije, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom na okolnosti počinjenja…