MEMORIJAL HRVATSKI SOKOLI LAZE

389 0

LAZE, 23. listopada 2016. – Mještani Laza i njihovi gosti danas su po 23. put odali dužnu počast svojim poginulim mještanima i hrvatskim braniteljima Željku Grganiću, Vladi Grganiću, Zvonku Novoselcu, Ivici Pavloviću, Željku Mikolčeviću,

Darku Babiću i Josipu Martinoviću.

 

U mjesnoj crkvi služena je sveta misa zadušnica, a kod spomenika njima podignutom, odana im je počast, položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Prvi su to učinili njihovi roditelji i članovi obitelji, a potom Željko Klarić, izaslanik ministra branitelja Tome Medveda, župan brodsko-posavski Danijel Marušić, gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, općinski načelnik u Starom Petrovom Selu Željko Kočijašević i predstavnici NK „Graničar“ i Mjesnog odbora Laze.

 

Svijeće su zapaljene i cvijeće položeno kod spomen biste prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

 

Komemoraciju u mjesnom domu vodio je brigadni general Mladen Mikolčević, koji je kao i svi govornici, istaknuo nemjerljiv doprinos koji su, hrabro i odlučno dali poginuli mještani braneći svoje domove, slobodu i Domovinu.

 

Iako je ove godine komemoracija bila skromnija i bez velikih protokola odisala je zajedništvom i kako je naglasio župan Danijel Marušić „nekako smo zajedno i jedno, nekako smo bliži tuzi, boli i žrtvi, a s druge strane ponosu“.

 

-Naš zadatak je da odemo svojim kućama da našu djecu učimo o tome kako je teško dobiti hrvatsku domovinu – kazao je župan Danijel Marušić.

 

Na komemoraciji je bio nazočan i režiser Silvio Petranović, a nekoliko domoljubnih pjesama pročitala je novogradiška pjesnikinja Evica Kraljić.

Related Post

UDRUGA 8+

Autor - 12/04/2013 0
Hvala svima koji podupiru obitelji s mnogobrojnom djecom