U gradskoj knjižnici otvorena izložba slika „Cvjetne slagalice“, autorice Tatjane Kreštan

819 0

Autor Franjo Samardžić, Foto Ivanka Herceg, Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 8. veljače 2020. – Na Odjelu za djecu Gradske knjižnice Nova Gradiška sinoć je otvorena izložba pod nazivom „Cvjetne slagalice“, autorice Tatjane Kreštan. Autoricu je predstavila prof. i dipl. knjiž. Biljana Dakić, a o svom likovnom stvaralaštvu govorila je i autorica.
Kako je kazala prof. Dakić, dogodio se još jedan u nizu veselih događanja u knjižnici, a zahvaljujući autorici, slikarici, knjižničarki i prof. hrvatskog jezika i književnosti Tatjani Kreštan, dječji odjel će biti rascvjetan sve do 28. veljače.
Do tada treba navratiti u gradsku knjižnicu i razgledati slike koje su , kako piše Zdravko Šabarić, poput vesele cvjećarnice iz bogate bjelovarske gradske tržnice prepune cvjetnih aranžmana, rezanog cvijeća, prepunih tegli svakojakog sobnog raslinja. Sve pršti bojama i osjeća se užitak u umjetničkom činu koji autorica dijeli s promatračem.
Bio je to sinoć, ne samo likovni, već glazbeni i pjesnički događaj.
Učenici Glazbenog odjela OŠ „Mato Lovrak“ dali su poseban glazbeni ugođaj na otvaranju. Fran Wirth učenik 4. razreda predstavio se na gitari (mentorica Matina Karešin), a na flauti
Ema Pranjić i Natali Povčević, učenica 2. razreda (mentorica Daliborka Krešić).
Udruga stvaratelja u kulturi Nova Gradiška, predstavila je predsjednica Zdravka Džimbek, a članice Literarne sekcije “Vladimir Nikolić“ počastite su autoricu i posjetitelje svojim pjesmama.

O autorici:
Tatjana Kreštan, prof. i str. suradn. mentorica knjižničarstva rođena je 1971. godine u Garešnici. Diplomirala je kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i knjižničarstvo u kojem je postigla niz stručnih uspjeha.
Samostalno izlaže od 1990. godine i dosad je ostvarila tridesetak samostalnih izložaba i brojne skupne nastupe. Sudjelovala je u sazivima humanitarnih likovnih kolonija u zemlji i inozemstvu. Izlagala je u Zagrebu, Splitu, Požegi, Virovitici, Bjelovaru, Garešnici, Dugom Selu, Kutini, Varaždinu, Sisku, Đurđevcu, Karlovcu i drugim gradovima. Zapaženiji ciklusi su joj Buđenje (2001.), Putokazi (2004.), Kolaži sjećanja (2008.) i Cvjetne slagalice (2016.). Članica je likovne udruge HDLU Zagreb. Živi i radi u Bjelovaru.

 

Related Post