MEĐUNARODNI DAN PISMENOSTI – ABECEDA LIJEPIH HRVATSKIH RIJEČI

1014 0

NOVA GRADIŠKA, 8. rujan 2011. – Međunarodni dan pismenosti, koji se od 1966. godine obilježava i slavi 8. rujna u cijelom svijetu, ove godine ima temu Pismenost za mir. Time se želi naglasiti važnost pismenosti kao jednog od osnovnih ljudskih prava kolje je ujedno i preduvjet za mir budući zalazi u kulturne, socijalne, političke i ekonomske sfere.

 

Međunarodni dan pismenosti obilježen je danas i na Dječjem odjelu Gradske knjižnice. Učenici 3. a razreda Osnovne škole „Mato Lovrak“ predvođeni učiteljicom Irenom Bartić, utvrđivali su temeljna znanja o hrvatskom jeziku. U radionici po nazivom Abeceda lijepih hrvatskih riječi upoznali su se s njegovim osobitostima i ljepoti.

Svake se godine 8. rujna na lokalnoj i nacionalnoj razini širom svijeta organiziraju se događanja koja prepoznaju i ističu važnost pismenosti za pojedince, obitelji i zajednice. Ove godine uključila se i Gradska knjižnica Nova Gradiška.

Related Post

GRADSKA KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA

Autor - 12/12/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 12. prosinac 2014. – U prostoru studijske čitaonice Gradske knjižnice Nova Gradiška sinoć je održan prvi sastanak Čitateljskog…

„LJETO U KNJIŽNICI 2015.“

Autor - 02/07/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 2. srpanj 2015. – Djeca okupljena danas u Gradskoj knjižnici bila su sudionici edukativno-zabavne radionice VJEŽBAJMO ZAJEDNO. Pripremile…