ZAVRŠILO „LJETO U KNJIŽNICI 2015.“

631 0

NOVA GRADIŠKA, 10. srpnja 2015. – Ovogodišnje „Ljeto u knjižnici“ završilo je danas posljednjom edukativno-kreativna radionicom po nazivom Glagoljanje u knjižnici i na kraju druženjem uz slatkiše, glazbu i ples.

 

Glazbeni uvod u radionicu koju je, uz potporu prof. Biljane Dakić, vodila Marija Mikanović, nastavnica hrvatskog jezika u OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Staro Petrovo Selo, obavile su učenice Glazbenog odjela OŠ „Mato Lovrak“ Nova Gradiška. Na gitari svirala je Roberta Pintarić, a na flauti Renata Tančak.

Današnja edukativno-kreativna radionica bila je prilika da se djeca upoznaju s glagoljicom, izvorištem hrvatske pisane riječi, kamenim pločama i tiskanom građom. Dobila su kvalitetne informacije o značenju glagoljice za hrvatsku književnost i kulturu te njenoj povezanosti s europskom i svjetskom kulturom i civilizacijom. Prof. Biljana Dakić istaknula je veoma važnom činjenicu da glagoljica i dalje živi u onima koji ju vole, a to su, kako je kazala, upravo djeca.

Ovogodišnje „Ljeto u knjižnici“ još se jednom potvrdilo kao najznačajnija manifestacija koja tijekom ljeta okuplja velik broj novogradiške djece, na njihovu radost, ali i na radost njihovih roditelja i djelatnika Gradske knjižnice. Dječji odjel Gradske knjižnice i ovog je ljeta bio mjesto gdje su se djeca družila, kreativno stvarala, stjecala vrijedne nove spoznaje i širila vidike o životu.

Zadovoljan i sretan je i cijeli knjižnični tim u kome su, uz ravnateljicu Biljanu Dakić, bili Mirjana Pranjić, Anka Višić, Renata Matijašević i Branko Kolić jer je ovogodišnje 14. „Ljeto u knjižnici“ odlično prošlo. Zajedno s njima čestitke za pripremljene programe i radionice zaslužuju ove godine brojni vanjski suradnici i volonteri: od Aleksandre Pilipović, prof. tjelesnog odgoja u OŠ „Mato Lovrak“, Gabrijele Tančak, oecc, Ive Saraf, voditeljice Studija Prestige Nalis NG do Jasminke Klikić, odgajateljice u Dječjem vrtiću Nova Gradiška i Marije Mikanović, nastavnice hrvatskog jezika u OŠ „Ivan Goeran Kovačić“ Staro Petrovo Selo. Za ugodan i kreativan boravak djece u Gradskoj knjižnici zaslužni su i svi oni koji su dali potporu ovoj jedinstvenoj ljetnoj manifestaciji s djecom i za djecu.

 

-Ove je godine organizirano 6 radionica sa svečanim otvorenjem. Djeca su još jednom pokazala velik interes za kreativne sadržaje i druženje na Dječjem odjelu Gradske knjižnice. Okupilo se oko 150 mališana i 50 odraslih. Zadovoljni smo i odazivom roditelja, baka, djedova, učitelja i nastavnika, te odgojitelja koji pokazuju sve više interesa za naše radionice i postaju naši suradnici na čemu im se zahvaljujemo. Zahvaljujemo se i Gradu Nova Gradiška, pokrovitelju „Ljeta u knjižnici“ i svim sponzorima – kazala je prof. Biljana Dakić, ravnateljica Gradske knjižnice Nova Gradiška.

Related Post

„LJETO U KNJIŽNICI“ 2016.

Autor - 06/07/2016 0
NOVA GRADIŠKA – Stručni tim Gradske knjižnice Nova Gradiška i ovoga je ljeta (srpanj/kolovoz) pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška i…

LJETO U KNJIŽNICI

Autor - 14/07/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 14. srpanj 2014. – U sklopu „Ljeta u knjižnici“ 11. je srpnja održana još jedna kreativna radionica zanimljivog…