ZAJEDNIČKI PROJEKT DVAJU ŽUPANIJA

664 0

SLAVONSKI BROD, 10. srpanj 2015. – Afirmacija značajnog krajobraza Sovsko jezero s posebnim naglaskom na cestu Podcrkavlje – Matković Mala – Sovsko jezero, kojom bi posjetitelji iz Brodsko-posavske županije

najbrže i što jednostavnije došli na svoje omiljeno odredište, bili su tema jučerašnjeg sastanka održanog u Brodsko-posavskoj županiji.

 

Na sastanku su sudjelovali Davor Vlaović, zamjenik župana Brodsko-posavske županije, Marijan Štefanac, pročelnik Upravnog odjela za razvoj i europske integracije, Brodsko-posavske županije, Josip Bodrožić, ravnatelj Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Brodsko-posavske županije, te Ivica Samarđić i Predrag Livak u ime Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije.

Zaključak je kako zasigurno postoji interes Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije, općina Čaglin i Podcrkavlje, te Uprava šuma podružnica Nova Gradiška i Požega da se predložena cesta stavi u funkciju. Također je zaključeno da će se proširiti suradnja Lokalnih akcijskih grupa Barun Trenk i Posavina na području proširenja turističke ponude dvije susjedne županije s naglaskom na suradnju u području turističke infrastrukture i ponude zaštićenih prirodnih područja kao što su primjerice značajni krajobrazi Sovsko jezero i Gajna, te suradnja na izradi zajedničkih projekata. Dogovorena je i suradnja na edukativnim programima u području zaštite prirode za učenike osnovnih i srednjih škola. Zamjenik župana gospodin Davor Vlaović će čim prije organizirati sastanak u Upravi šuma podružnica Nova Gradiška vezano uz status ceste koja prolazi šumskim dijelom iz pravca Matković Male prema Sovskom jezeru. Ukoliko bi u budućnosti ovaj pravac bio stavljen u funkciju, posjetiteljima Sovskog jezera iz Brodsko-posavske županije skratio bi se put za gotovo 15 kilometara u jednom pravcu. Ovom prilikom su predstavnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije i općine Podcrkavlje obišli teren na kojem se nalazi predloženi pravac.

Related Post