TRADICIONALNO KONJIČKO NATJECANJE U BODOVALJCVIMA

753 0

BODOVALJCI, 13. srpnja 2015. – Svi oni koji su nedjelju u Bodovaljcima bili sudionici tradicionalnog konjičkog natjecanja nisu požalili. Od vlasnika konja koji su imali priliku pokazati svoje ljubimce te umijeće i spretnost

u natjecateljskom dijelu ove manifestacije, do brojnih posjetitelja i organizatora.

Zadovoljstvo nisu krili općinski načelnik Igor Jurišić, koji i otvorio ovu manifestaciju, župan brodsko-posavski Danijel Marušić i njegov zamjenik Davor Vlaović, te županijska pročelnica Klara Šćuka. Svi su oni imali zadovoljstvo uručiti pehare najboljima, ali i pohvaliti organizatore jer su i ove godine doprinijeli da na ovu svetkovinu slavonske tradicije i konja dođu brojni konjogojci, pokažu svoje ljubimce, ali i potvrde trud koji ulažu kako bi konje ponovo vratili u štale, a na ovakvim i sličnim manifestacijama i među ljude.

Ova manifestacije je prilika da uz malo uloženih sredstava, ali i mnogo truda, dobijemo puno toga i doprinesemo očuvanju slavonske tradicije. Na svoje su došli vlasnici i ljubitelji konja, te organizatori jer su dali doprinos očuvanju tradicije, promociji Slavonije i onog najboljeg što ona ima – kazao je Igor Jurišić.

 

Natjecanje je održano u četiri kategorije.

U brzinskoj vožnja i vožnji preciznosti s kolima na tradicionalni način najbolji je bio Domagoj Grgić. Drugo mjesto zauzela je Nora Despotović, a treće Klara Devčić.

U brzinskoj kombiniranoj utakmici s fijakerom-dvopregom prvo mjesto osvojio je Drago Ivušić, drugo Domagoj Grgić, a treće Igor Čuletić.

U revijalnoj utakmici fijakerom dvopregom najbolji je bio Ivan Lucić, drugi Domagoj Grgić i treći Željko Matijević.

Klara Devčić bila je najbolja u teklićkom jahanju kroz kapije, drugi je bio Igor Čuletić, a treći Ivan Lucić.

Treba istaknuti da je nastupio velik broj mladih natjecatelja, posebno djevojaka.

Suci su bili Filip Grgačević iz Državane ergele Đakovo-Lipik i Draženko Mujić iz Slavonskog Broda.

Organizatori su bili domaći konjogojci i KU „Slavnija“ Slavonski Brod, a pokrovitelji Općina Vrbje i Brodsko-posavska županija.

Ni ove godine nije izostalo natjecanje u spravljanju fiša, pa su posjetitelji, družeći se uz glazbu, mogli uživati i u ovoj slavonskoj deliciji te rubi na rašljama.

Related Post