ZAHVALJUJUĆI UDRUZI MLADIH SIČICE

858 0

SIČICE, 30. ožujak 2016. – Udruga mladih iz Sičica tradicionalno je mještanima na uskrsni ponedjeljak organizirala blagdansko druženje, kulturno-umjetnički program uz nastupe Hrvatske kulturno-umjetničke udruge „Trenk“

iz Nove Gradiške, KUD-a Vrbje iz Vrbja i KUD-a „Fra Marijan Lanosović“ iz Orubice, te zabavu u mjesnom domu uz svirku i pjesmu Tamburaškog sastava „Salaš“.

Manifestaciju „Uskrs u Sičicama“ počela je velikim kolom ispred doma. Mještani i njihovi gosti napunili su dom na čijoj se pozornici redali nastupi ovogodišnjih sudionika. Sve su ih pozdravili i čestitali sretan i blagoslovljen Uskrs predsjednik Udruge mladih Alen Abrić i općinski načelnik Igor Jurišić.

Alen Abrić se zahvalio sudionicima u programu na dolasku u Sičice i sudjelovanje u manifestaciji „Uskrs u Sičicama“ koja se održala peti put. Posebno se zahvalio općinskom načelniku Igoru Jurišiću koji je, kako je kazao, podržao njihovu ideju i dao velik doprinos u njenoj realizaciji.

-Moram pohvaliti članove Udruge mladih koji organiziraju ovu manifestaciju. Nije to lako i jednostavno jer ima puno toga što moraju riješiti, od financija do usklađivanja svog slobodnog vremena. Ustrajni su i organiziraju jednu ovu hvalevrijednu manifestaciju. Naša suradnja je do sada bila jako dobra, a vjerujem da će se i nastaviti. Općina Vrbje će i dalje poticati i pomagati njihove aktivnosti – kazao je načelnik Igor Jurišić.

Mještane su svojim nastupom oduševili članovi Hrvatske kulturno-umjetničke udruge „Trenk“. Predstavile su se njihova starija i mlađa folklorna skupina, a posebno su igrokazom oduševili članovi dramske sekcije. Ništa manje oduševljena kod publike nisu izazvali ni nastupi ženske i muške pjevačke skupine KUD-a Vrbje i mješovite pjevačke skupine KUD-a „Fra Marijan Lanosović“.

Program je vodila Sanja Bukvić.

Related Post

U SUBOTU U SAVSKOM BOKU

Autor - 24/07/2014 0
Prije 30 godina udareni su temelji i na njima je služena prva sveta misa. Na njima je izgrađena mala crkva…