POLICIJSKI VIKEND

694 0

SLAVONSKI BROD, 30. ožujak 2016. – Tijekom proteklog vikenda i blagdana Uskrsa na području policijske uprave evidentirano je 19 kaznenih djela od kojih 18 kaznenih djela općeg kriminaliteta i jedno (1) kazneno djelo

organiziranog kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta 16 kaznenih djela su na štetu imovine i to devet (9) kaznenih djela krađe, tri (3) kaznena djela teške krađe i četiri (4) kaznena djela oštećenja tuđe stvari. U području prometa dogodilo se 13 prometnih nesreće od kojih 11 s materijalnom štetom i dvije (2) prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je pet osoba lakše ozlijeđeno. Evidentirano je šest (6) prekršaja narušavanja javnog reda i mira, tri (3) prekršaja zlouporabe droga, dva (2) prekršaja iz Zakona o oružju te šest (6) prekršaja iz ostalih zakona. Od ostalih događaja zabilježen je jedan (1) požar.

 

KAZNENA DJELA – Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom iz Slavonskog Broda zbog sumnje u ilegalnog posjedovanja oružja. Policija je kod njega pronašla i oduzela jednu automatsku pušku i 29 komada streljiva te će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu za kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

 

POŽAR – U subotu, 26. ožujka, kod naselja Jakačina Mala došlo je do požara na improviziranoj prikolici na kojoj su se nalazile košnice s pčelama, vlasništvo 56-godišnjaka s područja općine Sibinj. Požar su ugasili vatrogasci DVD Sibinj, a materijalna šteta bez stručne procjene je nekoliko desetaka tisuća kuna. Obavljenim očevidom na mjestu požara utvrđeno je da je do požara došlo uslijed djelovanja otvorenog plamena te je izražena sumnja u počinjenje kaznenog djela oštećenja tuđe stvari po za sada nepoznatom počinitelju.

 

PREVENTIVNO REPRESIVNE AKTIVNOSTI U PROMETU – Prometna policija je u proteklom tjednu od 21. do 28. ožujka, na području Policijske uprave brodsko-posavske, prilikom provođenja preventivno represivnih aktivnosti u prometu na cestama evidentirala 648 prekršaja, od čega najviše prekršaja nepropisne brzine (246 prekršaja), od kojih 288 prekršaja nepropisne brzine u naselju i 137 prekršaja nepropisne brzine izvan naselja. Evidentirano je 27 prekršaj upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Zabilježeno je 30 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prijevoza djece (29-1), osam (8) prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja te oduzimanja prednosti prolaza (4-4), sedam (7) prekršaja zbog isteka važenja prometne dozvole i neregistriranog vozila (2-5), sedam (7) prekršaja vožnje bez položenog ispita i pod zabranom (5-2), šest (6) prekršaja nekorištenja dnevnih ili kratkih svjetala, tri (3) prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji i drugi prekršaji. Dogodila se 21 prometna nesreća od kojih 19 s materijalnom štetom i dvije (2) prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je pet (3) osoba lakše ozlijeđeno. Najveća izmjerena nepropisna brzina izvan naselja utvrđena je 27. ožujka na autocesti Bregana-Lipovac, a iznosila je 251 km/h (35-godišnjak iz Švicarske), a u naselju 117 km/h, 24. ožujka u mjestu Klokočevik (37-godišnjak iz Bukovlja) dok je najveća koncentracija alkohola od 2,06 promila, očitana 27. ožujka na autocesti Bregana-Lipovac, kod 23-godišnjeg vozača osobnog automobila, BIH registracija. (PUBP , FO SBplus)

Related Post

UTVRĐUJE SE IDENTITET

Autor - 28/05/2015 0
SLAVONSKI BROD, 28. svibanj 2015. – Jučer, oko 13,30 minuta, u Slavonskom Brodu, u Splavarskoj ulici, u rijeci Savi pronađeno…

TRAŽI SE UZROK SMRTI

Autor - 08/09/2013 0
Danas oko 15,00 sati u ciglarskim barama kod Osječke ulice u Slavonskom Brodu je pronađeno mrtvo tijelo nepoznate muške osobe.