EUROPA DIREKT I GRADSKA KNJIŽNICA

2344 0

NOVA GRADIŠKA – Uspješna suradnja Informacijskog centra Europa Direct i Gradske knjižnice Nova Gradiška potvrđena je i 7. listopada održavanjem zanimljive edukativno-likovno-kreativne radionice u Dječjem odjelu.

Bila je namijenjena prvašićima, a sudjelovali su učenici 1 a razreda gradske OŠ “Mato Lovrak” s učiteljicom Ivanom Franić-Galik.

Voditeljica radionice bila je Anita Mokrović, voditeljica Informacijskog centra Europa Direct i djelatnica Industrijskog parka na radnom mjestu stručne suradnice za EU projekte.

-Materinji jezik nam je izuzetno važan kao odrednica nacionalnog identiteta, ali važno je u današnje vrijeme poznavati i govoriti i strane jezike. S ciljem posvješćivanja te činjenice radionica je osmišljena kroz izradu “žabica” na kojima su bili pozdravi na 24 europska jezika. Također je ponuđen i materijal za bojanje. Podijelit ćemo djeci i promidžbene materijale, pripremljene za njihov uzrast te poklone- rekla nam je, među ostalim, Anita Mokrović.

Suvoditeljica radionice bila je prof. Biljana Dakić, ravnateljica Gradske knjižnice.

Na završetku radionice djeca su s učiteljicom izvela kratki prigodni program, a potom je uslijedilo i zajedničko fotografiranje.

“Koliko jezika govoriš, toliko i vrijediš”-stara je izreka, a kako bi pripremili djecu za današnje vrijeme modernih tehnologija i mobilnost u školama se strani jezik počinje učiti već od prvog razreda osnovne. Također je važno njegovati i materinji jezik, učiti književno govoriti, ali i čuvati zavičajni govor, koji mu je, zapravo dodatna vrijednost i bogatstvo- rekla nam je, među ostalim, Ivana Franić-Galik, učiteljica razredne nastave s pojačanim hrvatskim. I o tome je riječi bilo na ovoj zanimljivoj radionici u kojoj su djeca doista uživala.

Related Post

MJESEC KNJIGE U GRADSKOJ KNJIŽNICI

Autor - 21/10/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 21. listopad 2014. – Gradske knjižnice Nova Gradiška nastavila je s aktivnostima i prigodnim manifestacija kojima obilježava ovogodišnji…

OŠ “LJUDEVIT GAJ”

Autor - 21/11/2012 0
NOVA GRADIŠKA 21. listopada 2012. – U utorak 20.11.2012.godine u 17 sati u Osnovnoj školi Ljudevita Gaja Nova Gradiška održana…