EUROPA DIREKT I GRADSKA KNJIŽNICA

1314 0

NOVA GRADIŠKA – Uspješna suradnja Informacijskog centra Europa Direct i Gradske knjižnice Nova Gradiška potvrđena je i 7. listopada održavanjem zanimljive edukativno-likovno-kreativne radionice u Dječjem odjelu.

Bila je namijenjena prvašićima, a sudjelovali su učenici 1 a razreda gradske OŠ “Mato Lovrak” s učiteljicom Ivanom Franić-Galik.

Voditeljica radionice bila je Anita Mokrović, voditeljica Informacijskog centra Europa Direct i djelatnica Industrijskog parka na radnom mjestu stručne suradnice za EU projekte.

-Materinji jezik nam je izuzetno važan kao odrednica nacionalnog identiteta, ali važno je u današnje vrijeme poznavati i govoriti i strane jezike. S ciljem posvješćivanja te činjenice radionica je osmišljena kroz izradu “žabica” na kojima su bili pozdravi na 24 europska jezika. Također je ponuđen i materijal za bojanje. Podijelit ćemo djeci i promidžbene materijale, pripremljene za njihov uzrast te poklone- rekla nam je, među ostalim, Anita Mokrović.

Suvoditeljica radionice bila je prof. Biljana Dakić, ravnateljica Gradske knjižnice.

Na završetku radionice djeca su s učiteljicom izvela kratki prigodni program, a potom je uslijedilo i zajedničko fotografiranje.

“Koliko jezika govoriš, toliko i vrijediš”-stara je izreka, a kako bi pripremili djecu za današnje vrijeme modernih tehnologija i mobilnost u školama se strani jezik počinje učiti već od prvog razreda osnovne. Također je važno njegovati i materinji jezik, učiti književno govoriti, ali i čuvati zavičajni govor, koji mu je, zapravo dodatna vrijednost i bogatstvo- rekla nam je, među ostalim, Ivana Franić-Galik, učiteljica razredne nastave s pojačanim hrvatskim. I o tome je riječi bilo na ovoj zanimljivoj radionici u kojoj su djeca doista uživala.

Related Post

PETAK 22. TRAVNJA

Autor - 17/04/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 16. travanj 2016. – S veseljem vam najavljujemo Noć knjige, manifestaciju kojom se petu godinu zaredom daje poticaj…

LJETO U GRADSKOJ KNJIŽNICI

Autor - 11/07/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 11. srpanj 2014. – U sklopu „Ljeta u knjižnici“ 10. su srpnja održane dvije radionice. „Bajkovitost ljetne šume,…

Najčitatelji Gradske knjižnice

Autor - 29/12/2011 0
NOVA GRADIŠKA, 29. prosinac 2011. – Na svečanosti u studijskoj čitaonici, Gradske knjižnice Nova Gradiška danas su uručena prigodna priznanja…