MEĐUNARODNI DAN SOCIJALNIH RADNIKA – STRUKA KOJA RJEŠAVA NAJOSJETLJIVIJE PROBLEME DRUŠTVA

1147 0

NOVA GRADIŠKA, 15 ožujak 2011. – U Centru za socijalnu skrb danas je tradicionalno obilježen Međunarodni dan socijalnih radnika. Uz djelatnike Centra okupili su se suradnici i predstavnici ustanova ustanove s kojima se tijekom godine surađuje i rješava socijalna problematika na našem, području. Bili su tu i bivši djelatnici, sada umirovljenici, koji su u proteklom razdoblju afirmirali rad Centra za socijalnu skrb. Udruga socijalnih radnika Grada Nova Gradiška član je Hrvatske udruge socijalnih radnika koja je članica Međunarodne udruge socijalnih radnika.

 

– Obilježavamo Međunarodni dan socijalnih radnika tzv. Dam otvorenih vrata kada okupljamo naše djelatnike i suradnike, a pozivmo i ostale građane da dobiju informacije o našem radu i odgovore na pitanja koja ih zanimaju. Prilika je to da naš rad propagiramo i damo afirmaciju ovoj struci, ne samo socijalnim radnicima već i drugim strukama koji rade u ovoj prodesiji, a to su pravnici, psiholozi, defektolozi, socijalni i pedagozi. Tu su i naši vanjski suradnici kojih imamo jako puno, a angažirani su na našim poslovima. Podsjeti ću na udomiteljstvo koje je na našem području afirmirano već godinama i na naše udomitelje kao naše vanjske suradnike – kaže ravnatelj Centra Branko Medunić.

Socijalni rad nije samo rad Centra to je u budućnostri rad i suradnja sa svim ustanovama i organizacijama i jedinicama loklane samouporave, nevladinim udrugama i organizacijama na našem terenu. To su resursi koje, zajedničkim radom i angažiranjem socijalnih radnika treba, iskoristiti na rješavanju, nažalost, brojnih problema naših korisnika – dodao je Branko Medunić.

Međunarodni dan socijalnih radnika odvijao se ove godine pod motom „Glas socijalnog rada kao odgovor na globalnu krizu: Zajedno razvijamo plan“.

 

Related Post

POŽEŠKA BISKUPIJA

Autor - 15/03/2016 0
POŽEGA – Prigodom treće obljetnice izbora kardinala Jorghe Marije Bergoglia na službu nasljednika sv. Petra, u nedjelju, 13. ožujka biskup…

POŽEŠKA BISKUPIJA

Autor - 25/08/2014 0
U župnoj crkvi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Zapolju u župničku službu uveden je fra Josip Poleto, a u župnoj…