Mikšić u pohodu na Sabor

626 0

NOVA GRADIŠKA 4. listopad 2011. – Mikšić kreće u boj za mjesto saborskog zastupnika. Prvu je bitku čini se dobio i izborio se za dobro mjesto na listi HDSB-e u 5. izbornoj jedinici, iako njegov stranački šef u županiji Boro Grubišić kaže da

lista nije utvrđena. Lista moguće nije utvrđena, ali sam uvjeren da Mikšić dobro zna na kojoj je poziciji na toj listi. Odlazak ili ostanak na mjestu predsjednika novogradiške HDSSB-e svrha je bilo mjesto na listi. Bila jer to dobra unutar stranačka mirnodopska strategija.

Oni koji površno poznaju Mikšića, reagirajući na prvu loptu i vijest da napušta mjesto predsjednika Gradskog vijeća i predsjednika GO HDSSB-e Nova Gradiška, zapitali su se napušta li on to politiku i povlači se u mir svoje vikendice u Cerničkoj Šagovini.

Oni drugi, odmah su rekli da takvo povlačenje iz politike u hlad vinograda i voćnjaka nije svojstveno vojskovođi i da je dobro razradio neku novu strategiju, novog političkog uspona. Pohod na Sabor Mikšićev je slijedeći politički cilj.

Mikšić je za HDSSB-e važan igrač na listi, jer će sigurno, u ovim vremenima turbulentnim za mnoge političare koji su umakali prste u pekmez i izgubili povjerenje ljudi, nakupiti dosta glasova, prvo od branitelja , koje je vodio u obrani Nove Gradiške, ali i od ostalih građana jer ga nikada nisu pratile priče o nekim kriminalnim radnjama.

Mikšić nije politički naivac. Nakupio je dosta iskustva na novogradiškoj političkoj sceni. Sa tri gradska vijećnika, najprije s Nezavisnom listom, a sada s HDSSB-e, uvijek je bio na nogama i odlučivao koja će politička opcija vladati u Novoj Gradiški. Bio je na nogama i onda kada su mu, gotovo svi politički partneri u političkim igrama za vlast u Novoj Gradiški, zabijali nož u leđa, neki čak i nekoliko puta. Posljednji su bili SDP-ovi vijećnici koji su podržali prijedlog HDZ-e o smjeni. Njihove su ga ruke smijenile s mjesta gradonačelnika i izmakle mu gradonačelničku stolicu. Ponovo se opet poslije posljednjih izbora s njima našao, kako kaže „u koaliciji na staklenim nogama“. Politike i vlasti radi.

Nije tajna da ga u SDP ne obožavaju. O tome je na konferenciji za novinare govorio i Boro Grubišić. Svi koji su na vlasti vole političku žabokrečinu i imati dovoljno ruku da mogu mirno vladati. Iako u HDSSB-e uvjeravaju da ostaju u koaliciji neće više biti kao što je bilo jer ruke HDSSB-ovaca kako kaže Grubišić „neće opstruirati rad gradske uprave, a o svakom predmetu rasprave glasovati će prema vlastitom nahođenju“,ma što to značilo.

Odlaskom iz Gradskog vijeća Mikšić se neće više nalaziti u situaciji da vodi sjednicu, a da kao koalicijski partner i predsjednik Vijeća nije upućen u sadržaje pojedinih točaka dnevnog reda. Sada se može posveti bitki za mjesto u saborskoj klupi.

Mikšić, međutim, mora naučiti jednu stvar, a to je da s novinarima ne polemizira.

Related Post

HDSSB DEMANTIRA

Autor - 31/05/2013 0
Pozivamo sve naše članove i simpatizere da izađu na glasovanje 2. lipnja i glasuju po svojoj savjesti NOVA GRADIŠKA, 31.…

HDSSB O KOALICIJI S SDP-om

Autor - 27/04/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 27. travanj 2012. – Nakon današnje konferencije za novinare Gradske organizacije HDSSB-a može se zaključiti da ta stranka…