PRIOPĆENJE ZA JAVNOST GO HDSSB NOVA GRADIŠKA

770 0

NOVA GRADIŠKA, 25. ožujak 2015. – Od Gradske organizacije HDSSB Nova Gradiška primili smo priopćenje kao reakciju na priopćenje GO HDZ Nova Gradiška. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

 

Poštovani uredniče,

na Vašem portalu objavili ste priopćenje HDZ-a, 23. ožujka 2015. godine, u kojem se bez argumenata napada HDSSB-e i naš član gospodin Josip Mikšić.

 

U cilju istinitog informiranja, molimo Vas da objavite ovo priopćenje Gradske organizacije HDSSB-a Nova Gradiška.

 

U priopćenju između ostalog stoji: Osuđujemo aktivno sudjelovanje gospodina Josipa Mikšića, predsjednika Gradskog vijeća Nove Gradiške i člana HDSSB, u razgovorima u svezi kandidiranja zajedničkog Veća opština i njihovog predstavnika Veljka Džakule.

 

Našu javnost obavještavamo da u nikakvim razgovorima nije sudjelovao niti jedan član HDSSB-a po pitanju dodjele koncesije za još jedan radio u Novoj Gradiški. Gradonačelnik Grada Nova Gradiška je na svoju ruku i bez upoznavanja Gradskog vijeća, dao pismenu suglasnost za dodjelu koncesije za neprofitni radio. Na temelju toga raspisan je natječaj od strane Agencije za elektroničke medije. Prema dostupnim informacijama na natječaj se javio između ostalih i Srpski Demokratski Forum.

 

Kako HDSSB-e ne podržava gradonačelnika u njegovom vođenju Grada Nova Gradiška, zbog neracionalnog trošenja sredstava poreznih obveznika, priopćenje HDZ-a je pokušaj kompromitiranja, na prvom mjestu, gospodina Josipa Mikšića, čije ime kada je u pitanju Domovinski rat i hrvatski branitelji poneki ne bi trebali izgovarati ni u kojem kontekstu, a kamoli u kontekstu navedenom u priopćenju.

 

Napominjemo da HDSSB-e poštuje sve nacionalne manjine i njihova ostvarena prava u neovisnoj i demokratskoj Republici Hrvatskoj, a isto tako napominjemo da HDSSB nikada neće podržavati osobe koje su sudjelovale u agresiji na našu domovinu i hrvatski narod.

 

PREDSJEDNIK

Dubravko Gubić

Related Post

HDSSB

Autor - 13/04/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 13. travanj 2013. – Pod predsjedanjem Dinke Matijević sinoć su u gradskoj vijećnici održane izborne Skupštine mjesnih ogranaka…

REAGIRANJE

Autor - 09/05/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 9. svibnja 2014. – Ogranak Hrvatskih Laburista u svom iskazu za javnost od 7. svibnja 2014. godine, koje…