HDSSB: Sa sloganom „Snaga Slavonije i Baranje“ na izbore idu kao Nezavisna lista

4354 0

NOVA  GRADIŠKA – Gradska organizacija HDSSB-a Nova Gradiška na  izbore u svibnju će  ići  kao nezavisna lista pod  sloganom  „Snaga Slavonije i Baranje“.  Kako se moglo čuti na današnjoj konferenciji za medije,   Novogradiški HDSSB je ostao na  temeljnim principima i odrednicama stranke  u onom dijelu  HDSSB-a  na čijem je čelu sada Vladimir Šišljagić.   Iako smatraju da će im Ministarstvo uprave dati za  pravo, zbog, kako je rečeno, odugovlačenja  donošenja odluke,  na izbore idu kao Nezavisna lista jer se više ne mogu čekati odluka ministarstva.

Povjerenik za Novu Gradišku  Dubravko Gubić kaže  da na izbore idu samostalno, da  su otvoreni prema svim političkim opcijama  i svim građanima, a spremni, kao i do sada, surađivati s onima   koji  korektno postupanju,  te da će  i dalje  pokazati dosljednost i biti  korektivni faktor  lijeve i desne opcije. Zalagat će se za podizanje gospodarskih aktivnosti. Kazao je da su do sada  u svojim postupcima i odnosima u  obnašanju vlasti u Novoj Gradiški bili  dosljedni, od uskraćivanja podrške bivšem Gradonačelniku Željku Bigoviću, do podrške sadašnjem gradonačelniku Vinku Grgiću, za koga je kazao da je puno napravio za grad u kratkom periodu.  Ljiljanu Lukačević, kandidatkinju HDZ-a za gradonačelnicu,   smatra  cijenjenom sugrađankom i respektabilnom kandidatkinjom. Kaže da su otvoreni i prema SDP-u i prema HDZ-u , kao i  drugim političkim opcijama.

HDSSB u izbore ide  s poznatim ljudima, koji nisu promijenili politički stav. Kako je kazao Vladimir Šišljagić,   nastavljaju  regionalnu politiku  čiji je cilj rješavati nagomilane probleme koje ima Slavonija i Baranja, ali s otklonom od  politike koju su posljednje dvije godine vodili Branimir Glavaš i  Dragan Vulin. Šišljagić kaže da je  Glavaš  preuzeo vođenje stranke i da se sve odvijalo pod  njegovom palicom, a  Vulin bio samo  formalno predsjednik. Da bi bili prepoznatljivi na lokalne izbore u svibnju u svih pet   županija idu pod sloganom „Snaga Slavonije i Baranje“. Šišljagić je naglasio da  u Brodsko-posavskoj županiji Dubravko Kujundžić  nije njihova, već Glavašova opcija.

Dr. Damir Japundžić  je razočaran s onim  što se događalo u HDSSB-u. Kaže da su neki ljudi stranci nanijeli veliku štetu što se odrazilo na parlamentarnim izborima.  Poručuje mladima  i ostalim građanima da ne okreću leđa ovom dijelu HDSSB-a već da se zajedno bore u prevladavanju problema u Slavoniji zbog kojih mladi odlaze.

Mato Klarić  je kao povjerenik za Brodsko-posavsku županiju kazao kako za Slavoniju nema sustavnog plana razvoja na nivou države  i za to okrivio dosadašnje lijeve i desne vlade.  Smatra da su dosadašnja  ulaganja u Slavoniju bila novac s kojim se plaćalo glasačko tijelo. HDSSB je sada  prihvatljiva regionalna stranka iza koje je period   u kojem  ju je Glavaš vodio  i pretvarao  u ideološku stranku. Klarić očekuje da će svi HDSSB-ovci  ponovo biti  jedna stranka.

Related Post