ODLUKA GRADONAČELNIKA

756 0

NOVA GRADIŠKA, 25. ožujak 2015. – Nakon što je na sjednici Gradskog vijeća uspio vijećnicima obrazložiti zašto je prijenos sjednice Gradskog vijeća povjerio Radio „Bljesku“ i pod kojim je uvjetima Radio Psunju u zakup dao

gradski poslovni prostor i antenski stup, te koliko je novca iz gradskog proračuna dao Radio postaji Nova Gradiška za medijske usluge, gradonačelnik Željko Bigović povukao je novi potez.

 

Nije se oglušio na objede koji su dolazili iz etera Radio postaje Nova Gradiška i otkazao im je ugovor o najmu gradskog poslovnog prostora i antenskog stupa.

Grad Nova Gradiška raskida ugovor o zakupu poslovnog prostora u Domu kulture u ukupnoj površini od 164 četvorna metra, koji se sastoji od 120 četvornih metra poslovnog i 44 četvorna metra skladišnog prostora.

Ugovor se raskida s otkaznim rokom od 60 dana do kada Radio Psunj prostor treba predati, kako stoji u obavijesti, slobodan od stvari i osoba, te da Grad za dospjelu neplaćenu zakupninu ima založno pravo na stvarima koje zatekne u prostoru.

 

Grad Nova Gradiška otkazuje i ugovor, s otkaznim rokom od 90 dana, prava na korištenje antenskog stupa na brdu Slavča sa pripadajućim priključcima, drugim uređajima i pripadajućom opremom radi postavljanja odašiljača i antena. Grad Nova Gradiška traži da se antenski stup u navedenom roku preda u stanju u kakvom ga je Radio Psunj preuzeo.

U očekivanju da Vijeće za elektroničke medije donese odluku o davanju još jedne koncesije za radio postaju u Novoj Gradiški (navodno prije Uskrsa) isprepliću se interesna i politička događanja. U igru je, čini se ni kriva ni dužna, uvučena srpska zajednica u Novoj Gradiški koja će preko Srpskog demokratskog foruma, ako tako odluči Vijeće za elektroničke medije, dobiti radio postaju kojoj će, kako tvrde braniteljske udruge, logistiku pružati Radio Nova Gradiška, odnosno Radio Psunj kao njen nakladnik. Novogradiške braniteljske udruge optužuju predsjednika Gradskog vijeća Josipa Mikšića, a GO HDZ i HDSSB, da stoje iza svega, što Mikšić i HDSSB opovrgavaju.

Kandidat za radijsku koncesiju je i Radio „Prkos“, Zlate Pazman Patrić, što se u cijeloj priči manje spominje, a mogući je jedan od razloga političke i medijske bitke za radijski prostor u Novoj Gradiški, koja je izazvala (ne)željenu ozbiljnu krizu funkcioniranja gradske izvršne i predstavničke vlasti.

Related Post

DOMAĆIN NOVA GRADIŠKA

Autor - 22/05/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 22. svibnja 2016. – Osme sindikalne sportske igre komunalnih djelatnika Hrvatske održane su 21. svibnja. Domaćin im je…

PRIJEM ZA DOBITNIKA OSKARA ZNANJA

Autor - 18/07/2015 0
NOVA GRADIŠKA – Novogradiški gradonačelnik Željko Bigović upriličio je 17. srpnja prijam za Zvonimira Oršulića, talentiranog i uspješnog mladog glazbenika…

U POVODU BLAGDANA SVIH SVETIH

Autor - 31/10/2014 0
NOVA GRADIŠKA/SLAVONSKI BROD, 31. listopada 2014. – Predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Policije, Grada Nova Gradiška, Brodsko-posavske županije, organizacija,…