OPĆA BOLNICA NOVA GRADIŠKA – BITI ILI NE BITI

496 0

Ministar zdravlja Siniša Varga kaže da odluka o tome hoće li bolnici u Novoj Gradiški biti vraćen pravni subjektivitet ovisi o odluci Županijske skupštine

NOVA GRADIŠKA, 29. travanj 2015. – Ministar zdravlja prim. dr. Siniša Varga sa suradnicima danas je bio u posjeti Brodsko-posavskoj županiji.

Održao je radne sastanke, od kojih je prvi bio u Novoj Gradiški. Nakon što je razgledao bolničke odjele održao je radni sastanak sa dr. Tihomirom Biščevićem, sanacijskim upraviteljem u Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ Slavonski Brod, kojoj pripada i novogradiška bolnica, županom Danijelom Marušićem i gradonačelnikom Željkom Bigovićem. Razgovaralo se o vraćanju pravnog statusa Općoj bolnici Nova Gradiška, vrućoj novogradiškoj zdravstvenoj i političkoj temi.

 

Iako ništa nije odlučeno, nakon izjava može se zaključiti da ministar nema ništa protiv da Opća bolnica Nova Gradiška ponovo samostalno posluje ali i da lopticu odgovornosti prebacuje na Brodsko-posavsku županiju i Grad Novu Gradišku, dakle na lokalnu samoupravu.

Ministar Siniša Varga kaže da odluka prvenstveno ovisi o odluci Županijske skupštine i samog župana, najavljuje nove razgovore i nužnu racionalizaciju te naglašava kako se uštede ne odnose na smanjenje broja zaposlenih i na prava pacijenata.

Zadovoljan današnjim razgovorom je gradonačelnik Željko Bigović. Smatra da je jedino ispravno vratiti pravni subjektivitet bolnici u našem gradu, postaviti kvalitetno rukovodstvo, opremiti bolnicu i ekipirati potrebnim kadrom, te o njoj početi voditi brigu, vratiti pacijente i njihovo povjerenje.

Gradonačelnik Željko Bigović uvjeren je da bolnica u Novoj Gradiški ima budućnost.

 

IZJAVA MINISTRA SINIŠE VARGE:

{saudioplayer}../audio/minvarga.mp3{/saudioplayer}

 

IZJAVA GRADONAČELNIKA ŽELJKA BIGOVIĆA:

{saudioplayer}../audio/bigovicvarga.mp3{/saudioplayer}


 

 

Related Post

STOP KOMARCIMA

Autor - 26/05/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 26. svibnja 2014. – Obilne kiše i velika vlažnost, uz sve više temperature, pogoduju razmnožavanju komaraca pa su…