MLADI ŽUPE SVETOG ILIJE PROROKA ORUBICA

884 0

ORUBICA – SPLIT – Nakon uspješno organiziranog tradicionalnog Dječjeg ljeta u Orubici, mladi iz župe svetog Ilije proroka Orubica sudjelovali su ponovo na ljetovanju za mlade u organizaciji Salezijanaca suradnika iz Splita.

Prošle godine Split je posjetilo desetoro, a ove godine čak šesnaestero mladih iz Orubice s dva voditelja.

Salezijanci suradnici iz Splita, drugu godinu zaredom organiziraju ljetovanje za mlade iz Slavonije te iz Bosne i Hercegovine. Mladi iz Orubice pod vodstvom Antonija Rizvića i ove su se godine odazvali u velikom broju i sudjelovali u pripremljenim programima ljetovanja: kroz igre, radionice i kupanje, učili su kako biti što bolji prijatelji, a kroz temu susreta “Slobodni za let” približili su se jedni drugima te učili poštivati različitosti svih nas. Mladi su, u okviru programa ljetovanja, posjetili znamenitosti Splita, zatim Brela, a svratili su i u svetište Splitsko-Makarske nadbiskupije Veprić, nedaleko Makarske.

A kako Slavonci nikuda ne idu „praznih ruku“, svojim domaćinima u Splitu poklonili su pravu domaću rakiju i višnjevac te starinska slavonska kola – poklon Marije i Željka Štivičić iz Orubice.

Related Post

Danas je blagdan Velike Gospe

Autor - 15/08/2019 0
Vjernici svake godine 15. kolovoza slave blagdan Velike Gospe kako bi kroz molitvu i euharistijska slavlja proslavili Marijino uznesenje na…