Mladost – Graničar 3:1

493 0

3. svibanj 2012. – Cerničani nadigrali i pobijedili Graničar

Cerničani su jučer u izvanrednom 25. kolu Treće hrvatske lige, skupina Istok, nadigrali visokoplasirani Graničar iz Županje i pobijedili ga s 3:1 (3:0). Po igri, visokom vodstvu u prvom poluvremenu i prilikama Graničar je mogao doživjeti i veći poraz. Međutim, Cerničani su, očito štedjeli snagu u nastavku, što je trener Dinko Terzić i učinio izmjenama, jer već u subotu imaju teško gostovanje u Belišću, a potom u samo mjesec dana 7 teških utakmica, županijskog kupa i završnice ovogodišnjeg prvenstva.

 

Prema tome nešto slabiji učinak u drugom poluvremenu treba razumjeti, koje su dobili gosti s 1:0. No, pitanje pobjede niti jednog trenutka nije dolazilo u pitanje i pobjeda Mladosti je više nego zaslužena. Što više, u prvom dijelu Graničar je bio potpuno deklasiran i apsolutnu dominaciju imala je Mladost. Ustvari, od samog početka Cerničani su preuzeli terensku inicijativu i prvih desetak minuta igrali su „viktoriju“ pred golom Županjaca. Rezultat takve igre je i 3 kornera i dosta udaraca na gol. Gosti su se grčevito branili, pa i svim sredstvima kao u 9. minuti kada je u izglednoj poziciji pred golom gosta srušen Vlaović, a sudac je opravdano dosudio kazneni udarac, kojeg je sjajno izveo Josip Martinović u sam gornji lijevi kut vratara Ivkića za 1:0. I dalje Mladost ima dominaciju, stalno napada, Graničar se grčevito brani, ali prodor Josipa Martinovića u 19. minuti nisu uspjeli zaustaviti. Martinović je, naime, u solo prodoru po desnoj strani prešao na oko 30 metara iskosa svoga čuvara, pojurio prema kaznenom prostoru, a tada idealno centrirao u lijevo do natrčalog Mateja Vlaovića koji efektno poentira za 2:0. Cerničani ni dalje nisu stali nego su visok tempo nastavili, ali ih je na trenutak prekinuo sudac davši u 27. minuti jednu minutu odmora igračima i sebi, kako bi popili svi malo vode. A tada su Cerničani opet poentirali. Bila je to iznenadna, neočekivana akcija Mladosti, bolje reći, umijeće vrsnog strijelca Vlaovića koji se u jednom trenutku samoinicijativno, nalazeći se u povoljnoj poziciji s jedno 25 metara iz voleja zahvatio loptu i snažno je zario u mrežu. Mladost je tada, a bila je 29. minuta riješila utamicu jer je vodila s ogromnih 3:0 protiv drugoplasirane momčadi lige.

 

Do kraja poluvremena bilo je još prilika, pa čak i dvije od strane gosta, ali Mladost odlazi na odmor s velikih 3:0. U nastavku razumljivo Mladost igra ležerno, štedeći snagu za subotnji susret u Belišću, pa su gosti došli do daha. Uslijedile su u izjednačenoj igri i neke prilike s jedne i druge strane, ali to nije mijenjalo odnos snaga na terenu kao ni rezultat. A onda u 81. minuti sudac je dosudio slobodni udarac s oko 20 metara po sredini za goste. Izvođač je bio iskusni Galović koji je kraj živog zida uspio loptu proturiti u pravcu desne vratnice i Marko Kao je bio prekratak da ju izbije, pa se ona zabila u mrežu. Time su gosti ublažili poraz i postavili konačni rezultat od 3:1. Velika je to pobjeda Mladosti kada se zna da je taj isti Graničar prije samo 3 dana u Županji pobijedio Mladost iz Antina s velikih 7:2. Stoga, čestitke igračima momčadi Mladosti i njihovu treneru Dinku Terziću na ovoj velikoj i vrijednoj pobjedi.

 

Mladost je danas igrala u sastavu:Kao 6.5, Dubravac 6.5, Kalić 6.5, Boban 6.5, (od 67. Jelančić 6), Vlaović 7.5, Lukšić 6.5, (od 69. Jurić 6), Akmačić 6.5, Mulac 7, Matošević 7 (od 61. Terzić 6.5), Martinović 7, Kumić 7. Trener Dinko Terzić 7. Žute kartone su dobili: Kumić, Akmačić, Dubravac i Vlaović. Igrač utakmice je Matej Vlaović.

Related Post