NA RADOST DJECE I RODITELJA: Novi vrtić u Rešetarima uskoro otvara vrata

1787 0

REŠETARI, 4. veljače 2021. – Nakon što je u studenom prošle godine Općina Rešetari završila jedan veliki i značajan projekt – Izgradnja Dječjeg vrtića, jučer 02.02.2021. godine obavljen je tehnički pregled županijskog Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju, ispostave Nova Gradiška, kao i svih drugih javnopravnih tijela koji su sudjelovali u izgradnji. Za petnaestak dana trebala bi biti dobivena uporabna dozvola, a za trideset dana počinje selidba vrtića u novi prostor.

Investicija je vrijedna 10,5 milijuna kuna, od čega je 7,44 milijuna EU sredstava u okviru Podmjere 7.4. „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, dok je vlastitih 3 milijuna kuna izdvojila Općina Rešetari iz svog proračuna.
Osim pomoćnih prostora, kako bi zadovoljili pedagoške standarde, izgrađene su prostorije za 3 odgojne skupine sa svim popratnim sadržajima temeljenim na standardima, kao i višenamjenski prostor za različite aktivnosti te prostori za rad odgajatelja i uprave dječjeg vrtića.

U suradnji s ravnateljicom dječjeg vrtića gosp. Jasminkom Kolić Općina je aplicirala još jedan projekt financiran EU sredstvima kroz Socijalni fond, tj. natječaj popodnevnog boravka djece, a tim projektom želimo doprinijeti kvaliteti samog vrtića.
Ovih dana intenzivno će se raditi na novoj organizaciji rada kako rasporediti što kvalitetniji program rada u novom vrtiću u Rešetarima kao i područnom u Adžamovcima.
Uz vrtić uređen je i vanjski dio, postavljene su nove sprave za dječje igralište, a u rano proljeće treba posijati travu i urediti hortikulturno okoliš i dvorište novog dječjeg vrtića. (Općina Rešetari)

Related Post