NA RADOST UČENICIMA I MJEŠTANIMA

1038 0

Dvorana će bit od velikog značaja za Adžamovce i cijelu općinu, a što je najvažnije bit će dostupna djeci za održavanje nastave tjelesne kulture već koncem ove školske godine

 

ADŽAMOVCI, 4. ožujka 2016. – Danas su u OŠ „Vladimir Nazor“ u nazočnosti Katice Mišković, predstavnice Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, župan brodsko-posavski Danijel Marušić i općinski načelnik Zlatko Aga potpisali aneks ugovora o izgradnji školsko-sportske dvorane pri toj školi. Potpisivanje aneksa ugovora, koji završetak radova na izgradnji dvorane prolongira za svibanj ove godine, bila je prigoda da izvođač sa tijekom radova upozna župana i općinskog načelnika, Dunju Magaš, zamjenicu župana za društvene djelatnosti i pročelnicu županijskog upravnog odjela za obrazovanje, šport i kulturu Anicu Vukašinović, te ravnateljicu škole Mariju Petričević i predsjednika MO Adžamovci Željka Domazetovića.

 

-Moram se zahvaliti Ministarstvu Regionalnog razvoja i Brodsko-posavskoj županiji koja je sudjelovala u sufinanciranju izgradnje dvorane. Ona je dugogodišnja želja, još od proširenja i adaptiranja škole 2000. godine. Sada ulazimo u završnu fazu njene izgradnje. Bit će od velikog značaja za Adžamovce, ali i cijelu općinu, jer dvorana koju imamo je školskog karaktera, a ova će biti za sportska natjecanja i pripreme nogometaša iz tri nogometna kluba, bit će na raspolaganju udrugama i služit će za sportsku rekreaciju, a što je najvažnije bit će dostupna djeci za održavanje nastave tjelesne kulture već koncem ove školske godine. Izgradnja ove dvorane najveći je kapitalni objekt u financijskom smislu izgrađen u postojanju Općine Rešetari. Sa pratećim aktivnostima oko izgradnje dvorane dobijemo cifru veću od 12 milijuna kuna – kazao je općinski načelnik Zlatko Aga.

-Iznimno sam sretan što se izgradnja dvorane u Adžamovcima završava jer su mnogi bili skeptični prema ovom projektu koji je vrijedan preko 8 milijuna kuna od kojih je Županija sudjelovala s 820.000 kuna. Dorana će biti na korist svim stanovnicima ovog kraja jer će ju osim učenika za školske aktivnosti, koristi općina i stanovnici za razne potrebe, okupljanja i kulturna događanja. Bitno je reći da je izvođač vrlo kvalitetno obavio radove. Zahvalio bi se svima koji su imali udjela u izgradnji dvorane, a i dužnost mi je da pohvalim Katicu Mišković, djelatnicu u ministarstvu, koja je iz naše županije i koja nam je puno pomogla u brojnim projektima- kaže župan Danijel Marušić.

 

Zadovoljstvo privođenjem kraju radova nisu krile zamjenica župana Dunja Magaš i pročelnica Anica Vukašinović, posebno ravnateljica škole Marija Petričević.

 

-Naši učenici već 15 godina, od obnavljanja škole, su čekali na izgradnju dvorane. Ne samo da će služiti za nastavu tjelesnog odgoja već i za brojne druge aktivnosti učenika u slobodno vrijeme. Želimo ih više vremena dobit u školu jer je jedan od naših glavnih ciljeva da škola u ovom mjestu bude kulturno i društveno središte. Dobivamo ogroman prostor za razne manifestacije značajne za mjesto i kvalitetnije provođenje slobodnog vremena – kazala je Marija Petričević.

Related Post

OPSKRBA VODOM

Autor - 08/02/2012 0
REŠETARI 8. veljače 2012. – U Rešetarima je danas održan radni sastanak s temom opskrbe vodom. Sudionici konstruktivnog radnog sastanka…