Nacionalni Stožer CZ odobrio nove mjere za Brodsko-posavsku županiju

1208 0

Autor Franjo Samardžić

SLAVONSKI BROD, 28. kolovoza 2020. – U posljednjih 10 dana evidentirana je 151 osoba na području Brodsko-posavske županije oboljela od koronavirusa. Današnji dan sa 27 novih slučajeva je rekordan.

Zbog značajno pogoršane epidemiološke situacije i broja zaraženih posljednjih dana, te očekivanja da će uzlazni trend novooboljelih biti još neko vrijeme jer postoje žarišta, Stožer CZ BPŽ je odlučio poduzeti nove rigoroznije mjere kako bi se obuzdala pandemija koronavirusa. Zatraženo je i dobiveno odobrenje od nacionalnog Stožera za mjere u trajanju od 14 dana, a koje se primjenjuju od 31. kolovoza.

Nove mjere su:

-na svadbama može biti najviše 50 osoba

-na privatnim proslavama može biti najviše 20 osoba

-na sahranama najviše 50 osoba, bez karmina, a sućut se ne smije izražavati bliskim kontaktom

.-na svim javnim okupljanjima (manifestacije, priredbe, mise, obredi, izložbe i drugim javnim okupljanjima) obavezno je pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a ako se održavaju u zatvorenom prostoru obavezno je nošenje maski za lice ili medicinskih maski

-organizatori svih društvenih okupljanja i vlasnici ugostiteljskih objekata odgovorni su za provođenje epidemioloških mjera te su dužni vršiti pojačani nadzor pridržavanja propisanih epidemioloških mjera

-sportska natjecanja mogu se održavati bez prisustva gledatelja

Zadužuju se stožeri jedinica lokalne samouprave za pojačani nadzor pridržavanja propisanih epidemioloških mjera, a osobiti pridržavanja propisanih epidemioloških mjera u ugostiteljskim objektima.

Related Post