NAČELNIK ACA VIDAKOVIĆ PROZIVA DRŽAVNU VLAST

488 0

Čekam 1. svibanj i obilježavanje vojno redarstvene akcije „Bljesak“ da se obratim pojedinim ljudima koji će biti nazočni i da im kažem da svi naši projekti stoje – kaže načelnik Aca Vidaković

i pita se je li to zato što je na vlasti HDZ-e.

 

OKUČANI, 18. veljače 2014. – Načelnik Aca Vidaković iskoristio je otvaranje školske sportske dvorane da se požali na vlast u državi i zapostavljenost općine Okučani u praćenju projekta koji već dvije godine čekaju na realizaciju.

-Općina Okučani je spremna za nove projekte. Imamo ih u vrijednosti od 80 milijuna kuna, a oni se ne realiziraju. Nažalost, o tome danas javno govorim na otvaranju dvorane. Došao je samo jedan čovjek iz Ministarstva regionalnog razvoja i to glavni inženjer koji je nadgledao radove. Pozivi su poslani ministru i njegovim pomoćnicima, ali je očigledno da njih ne zanimaju Okučani.

Novac za izgradnju dvorane nije došao s neba. Izgradnju je financiralo Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova i zato smatram da je netko trebao doći. Imamo našeg župana i dožupana i mi smo dvoranu i bez njih otvorili za dobrobit naših ljudi.

 

Što se tiče ostalih projekata mogu slobodno reći da čekam 1. svibanj i obilježavanje vojno redarstvene akcije „Bljesak“ da se obratim pojedinim ljudima koji će biti nazočni i da im kažem da svi naši projekti stoje. Na primjer, za izgradnju pročistača otpadnih voda u vrijednosti 15 milijuna kuna smo u dvije godine dobili 559.000 kuna. Jeli to neka kazna, je li to zato što smo ovdje stranački opredijeljeni za HDZ-e? Na području općine Okučani 21 posto stanovništva su nacionalne manjine i one će pisati Vladi i predsjedniku države. Pisao sam predsjedniku Josipoviću, koji se zauzeo i angažirao svoje urede. Kada sam došao u Hrvatske vode tamo su se čak naljutili zato što pišem predsjedniku, a oni se moraju očitavati za ono što su dali.

 

Imamo gotove projekte ali se nama sredstva ne mogu dati. U Ministarstvu regionalnog razvoja i u Hrvatskim vidama ima prostora i sredstava ili se nama ne mogu dati. U ovoj godini nam je ministar Linić iz dotacija koje smo primali uzeo 500.000 kuna. Kako da budem čarobnjak i da bi sve udruge mogu djelovale kako treba te da omogućim normalno funkcioniranje općine i raznih aktivnosti – kazao je načelnik Aca Vidaković i dodao da Općina Okučani nema kredita i duga.

Related Post

OKUČANI

Autor - 24/07/2012 0
U nedjelju, 22. srpnja 2012. godine, okučanski vjernici su se rastali sa svojim dosadašnjim župnikom fra DAMIROM PAVIĆ. Nakon tri…