Najčešći prometni prekršaji i dalje su nepropisna brzina, ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, alkohol i korištenje mobitela

1027 0

Foto PUBP

SLAVONSKI BROD –  U okviru pojačanih nadzora nad prometom, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su od 10. veljače do 16. veljače, sankcionirali 436 prekršaja. Od toga je utvrđeno 170 nepropisnih brzina, 69 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 15 prekršaja prisutnosti alkohola u organizmu vozača, 10 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, te drugih prometnih prekršaja. Najveća koncentracija alkohola očitana je (dana 10. veljače, u 23.00 sati, u Slavonskom Brodu) u organizmu 34-godišnjeg vozača, a iznosila je 2,24 promila. Također je utvrđena najveća  nepropisna brzina od 189 km/h, kojom je na autocesti A3 (dana 15. veljače, u 2.30 sati) osobnim automobilom jurio 50-godišnji državljanin Slovenije, dok se u Starom Slatiniku, brzinom od 101 km/h (dana 16. veljače, u 10.00 sati), osobnim automobilom kretao 24-godišnjak. U spomenutom vremenu na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave dogodilo se 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Na  graničnom prijelazu  uhvaćen za  upravljačem automobila sa 1,34 promila

U nedjelju (16.veljače), u 3.40 sati, u Novoj Gradiški, policijski službenici su zaustavili osobni automobil požeških registracijskih oznaka, a kojim je upravljao 35-godišnji vozač kojem su alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,83 promila. Alkoholizirani vozač je doveden u Policijsku postaju Nova Gradiška i zadržan do otriježnjenja, a policijski službenici protiv njega podnose prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Također u nedjelju, u 19.50 sati, na graničnom prijelazu stara Gradiška, na ulazu u Republiku Hrvatsku, policijski službenici su 44-godišnjem državljaninu Crne Gore, koji je upravljao kombi vozilom registracijskih oznaka Crne Gore, alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,34 promila. Nesavjesni vozač je doveden u policijsku postaju i zadržan do otriježnjenja. Danas (17. veljače), 44-godišnjak je kažnjen novčanom kaznom te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije na području Republike Hrvatske u trajanju od 2 mjeseca.

Udarila u parkirani automobil s 1,56 promila alkohola u organizmu

U subotu (15. veljače), u 17.30 sati, u Ulici Andrije Štampara, u Slavonskom Brodu, dogodila s prometna nesreća s materijalnom štetom. Naime, policijski službenici su očevidom utvrdili da je do prometne nesreće došlo na način da se 42-godišnjakinja kretala Štamparevom ulicom od juga prema sjeveru, osobnim automobilom slavonsko-brodskih registracijskih oznaka dok se uz istočnu rub kolnika nalazio parkirani osobni automobil (vlasništvo 47-godišnjaka). U jednom trenutku je 42-godišnjakinja s prometne trake skrenula u desnu stranu s namjerom parkiranja, ne vodeći pritom računa o parkiranom automobilu 47-godišnjaka, uslijed čega je došlo do udara prednjeg dijela automobila vozačice u stražnji dio parkiranog automobila. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.

Policijski službenici su vozačici utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,56 promila nakon čega je dovedena u policijsku postaju i zadržana do otriježnjenja, a policija protiv nje podnosi odgovarajuću prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

 

 

Related Post