U akciji „Registriraj i zaštiti svoj bicikl“ do sada registrirana 62 bicikla

1648 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 19. veljače 2020. – Preventivni program krađe bicikla koji provodi Policijska postaja Nova Gradiška u suradnji s Savjetom mladih Grada Nova Gradiška, BK „Psunj“ i HAK-om Nova Gradiška jedan je od projekata Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Nova Gradiška. Počeo se provoditi prošle godine kada su ga na gradskom trgu službenici Policijske postaje Nova Gradiška građanima prvi put promovirali pod nazivom „Registriraj i zaštiti svoj bicikl“ u sklopu aktivnosti Dječjeg tjedna.
Odaziv građana je dobar i do sada su registrirana 62 bicikla na području grada za koje je u Policijskoj postaji ustrojena evidencija.
– Da bi se bicikl registrirao mora biti tehnički ispravan. Izdajemo vlasniku registracijsku naljepnicu, a prije toga utvrdimo evidencijski broj, boju i posebna obilježja ako ih bicikl, podatke o vlasniku i potom ga fotografiramo. U slučaju prijave krađe policijski službenici odmah znaju o kakvom se biciklu radi što olakšava posao u traženju ukradenog bicikla – kaže Tomislav Maraković, kontakt policajac u Policijskoj postaji Nova Gradiška, dodaje da od početka akcije do sada nije prijavljena niti jedna krađe bicikla i ističe da je akcija dobro zamišljena i dobro organizirana.
Akcija registracije bicikla se nastavlja dalje pa će i ove godine biti promovirana na raznim događanjima u gradu. Dodajmo da je registracija bicikla besplatna.
Tomislav Maraković predlaže da se na području grada odrede mjesta na kojima će biti stalci za bicikle na koje bi se stavile obavijesti o mogućnosti registracije bicikla i zaštite bicikla od krađe.

Related Post