NAPADNUTE DVIJE NOVINARKE: HND Ogranak za Brodsko-posavsku županiju oštro osudio napad

1090 0

SLAVONSKI BROD,  23. kolovoza 2017. – Danas su radeći svoj novinarski posao  napadnute novinarke Višnja Ružojčić s HRT-a i Aleksandra Primorac s portala SBplus. Bilo je to danas  u 10,45 sati kada su došle  do  ugostiteljskog objekta  „Hajduk“  gdje je sinoć u 22,30 sati 30-godišnjak, tri puta, pucao u 30-godišnjeg Milana Gubića. Iz lokala je izašao  muškarac i fizički na njih nasrnuo.

Kako javlja SBplus  „Iz zasad nepoznatih razloga, psujući: “Koju p… materinu snimaš”, nasilnik je iz ruku Višnje Ružojčić pokušao istrgnuti kameru, prijeteći kako će ju razbiti. Budući da je novinarka, opirući se, kameru čvrsto držala u svojim rukama, Karlo je uspio tek s eksternog mikrofona potrgati zaštitu.   Zbunjene i uplašene novinarke, o fizičkom nasrtaju na njih, odmah su izvijestile Policijsku upravu brodsko-posavsku, a policija je reagirala vrlo brzo poduzimajući, za takve slučajeve, ‘predviđene mjere i radnje’.

Priopćenjem je  reagiralo je i Hrvatsko novinarsko društvo, Ogranak za brodsko-posavsku županiju.

-Hrvatsko novinarsko društvo Ogranak za Brodsko-posavsku županiju najoštrije osuđuje današnji nasrtaj na novinarke tijekom obavljanja profesionalnog zadatka. Nasrnuvši uz prijetnje novinarku HRT-a Višnju Ružojčić i Sandru Primorac novinarku portala SBplus napao je nepoznati muškarac. O incidentu je obaviještena i policija. Novinarke su na terenu prikupljale informacije vezane uz pucnjavu u kojoj je s tri metka ranjen muškarac star 31 godinu, koji je danas preminuo. .Pozivamo sve da omoguće nesmetan rad novinara, koji su često u složenim situacijama tijekom izvještavanja o događajima koji od interesa za širu javnost.

Ogranak HND-a za Brodsko-posavsku županiju

Foto SBplus

Related Post