Napokon semafori kod Fine

2721 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 1. kolovoza 2019. – Treba još malo strpljenja za vozače i pješake pa će promet na raskrižju kod Fine biti reguliran semaforima.
Radi se o možda i najkritičnijoj prometnoj točki u gradu, uz ono kod TANG-a, gdje često dolazi do zagušenja prometa, a nisu rijetke ni prometne nesreće.
Radi se o raskrižju koje je prometno opterećeno, nalazi se na županijskoj cesti i s njega se dolazi do Doma kulture, Doma zdravlja, Policije, Pošte i Zagrebačke banke, te do jednog od ulaza u naselje Urije. S druge strane s njega se dolazi do Željezničkog i autobusnog kolodvora. Ne čudi stoga velik broj vozila na tom raskrižju, gdje su poseban problem imali vozači koji se na županijsku cestu uključuju iz smjera sjevera i juga.
Gradonačelnik Vinko Grgić često ističe da mu je namjera prometno urediti cijeli grad. Cijela ta priča postupno se privodi kraju, a bit će gotova kada se postave semafori kod TANG-a i izgrade kružni tokovi na Trgu kralja Tomislava i kod Pauna. Dakako, ostaje i južna gradska obilaznica (kroz Industrijski park) koja će imati velikog utjecaja za promet u gradu, posebno kamiona i drugih većih vozila.

Related Post