NARODNA KNJIŽNICA I ČITAONICA „GRIGOR VITEZ“

632 0

Radionicu je organizirao Europski dom Slavonski Brod u suradnji s Učiteljskim fakultetom u Osijeku i Udrugom Leptir iz Donjih Andrijevaca, partnerima na projektu „Gradimo zajednice – prijatelje djece“

 

GORNJI BOGĆEVCI 21. travnja 2014. – Dana 14. travnja 2014. održana je 6. radionica „Zajedno u radu i igri“ za djecu i roditelje u sklopu projekta „Gradimo zajednice-prijatelje djece“.

 

Radionica je održana u Narodnoj knjižnici i čitaonici „Grigor Vitez“ s početkom u 9.00 sati, a organizirao ju je Europski dom Slavonski Brod u suradnji s Učiteljskim fakultetom u Osijeku i Udrugom Leptir iz Donjih Andrijevaca, partnerima na projektu „Gradimo zajednice – prijatelje djece“.

 

Biti roditelj nije lako i svaki roditelj ima različitih poteškoća u odgoju svoje djece, pa tako i naši roditelji, polaznici radionica. Temu današnje radionice izabrali su oni sami. Ponudili smo im nekoliko tema, a većina ih se odlučila za temu Kvalitetno provođenje slobodnog vremena djece. O toj temi smo već ukratko razgovarali na prijašnjim radionicama, a danas smo cijelu radionicu posvetili savjetujući roditelje kakve I koje aktivnosti ponuditi svom djetetu. Naglasak smo stavili na aktivnosti koje djecu zabavljaju, a ujedno potiču njihov razvoj. Odigrali smo nekoliko igara i tako se zabavili, a usput smo zaključili što dijete igrajući ih može naučiti. Roditeljima smo skrenuli pozornost na moguće posljedice kod djece zbog gledanja neprimjerenih sadržaja i predugog gledanja televizije, te na prednosti i nedostatke računalnih igrica.

Djeca su danas razgovarala i čitala slikovnice o prijateljstvu. Izradili su lijepog pužića i poklonili prijatelju na radionici, a uputili smo ih i na važnost 4 čarobne riječi: molim, hvala, izvoli, oprosti, koje su od velike važnosti, ne samo u prijateljstvu, već i u životu općenito.

 

Radionicu za roditelje moderirala je i vodila odgojiteljica Ivana Škripek Kladarić, a radionicu za djecu volonterka učiteljica Lovorka Kovačević Poletto.

 

Neka Vam radost uskrsnuća vrati vjeru u život, neka nestane zlo, a prevlada dobro, neka Vam ljubav bude oslonac, a sreća vječni pratilac!!!

 

Neka Vam Bog bude zaštita najveća! SRETAN USKRS želi Vam Narodna knjižnica i čitaonica „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci.

 

Autor Jasminka Klarić

Related Post

ZAKLADA POLICIJSKE SOLIDARNOSTI

Autor - 15/11/2012 0
GORNJI BOGIĆEVCI, 15. studeni 2012. – Bilo jer danas zadovoljstva na licima Jasminke Klarić, voditeljice Narodne knjižnice i čitaonice “Grigor…