NE ZABORAVLJU SVOG SVEĆENIKA

720 0

BOSANSKA GRADIŠKA – Na dan kada je Hrvatska obilježavala dvadesetčetvrtu obljetnicu pada Grada heroja VUKOVARA (u kojem je prema hrvatskom generalu Antunu Tusu poginulo 1.100 branitelja,

2.600 branitelja i civila označeno kao nestalim, a drugih 1.000 hrvatskih vojnika je ubijeno na prilazima Vinkovcima i Osijeku) i zločina u ŠKABRNJI gdje je ubijeno 84 Hrvata (26 branitelja i 58 civila), kada je Francuska zbog terorističkog napada (129 ubijenih u Parizu) zavijena u crno a Bosna i Hercegovina uzdiše zbog ubojstva dvojice vojnika, također zbog terorističkog napada, ispod spomen ploče na župnom uredu u Bosanskoj Gradišci su gorjeli brojni lampioni u znak sjećanja na mučko ubojstvo bosanskogradiškog župnika i dekana, te upravitelja župa Dolina i Nova Topola msgr. Kazimira Višatickog.

 

Ovo je jedanaesta godina kako se na ovom mjestu okupljaju vjernici i rodbina pok. Kazimira, da bi se prisjetili njegovog imena i djela, molili za njega i za druge mučenike u Banjalučkoj biskupiji.

 

U nazočnosti velikog broja vjernika koji su ostali na svojim ognjištima i onih pristiglih iz Banja Luke i Hrvatske, rodbine, svećenika njih dvanaest iz Banjolučke i Požeške biskupije od kojih su dvojica pok. Kazimira braća msgr. dr. Karlo i preč. Adolf, časnih sestara iz Banja Luke i Nove Topole, sveto misno slavlje je predvodio pomoćni Banjalučki biskup msgr. dr. fra Marko Sermen. U svojoj propovijedi je obnovio uspomenu na tog vrijednog, blagog i predanog svećenika.

 

Prije početka sv. Mise, bosanskogradiški župni vikar vlč. Boris Ljevak je, kao domaćin, pozdravio nazočne i u molitve preporučio bolesnog župnika vlč. Peru Čolića, a poslije je sve nazočne pozvao u dvoranu župno pastoralnog centra na okrjepu.

Related Post