NEĆE IH ZABORAVITI

817 0

LJUPINA – Članovi NK “Slaven” Ljupina 29. kolovoza organizirali su deseti po redu Memorijalni nogometni turnir u sjećanje na pet članova Kluba koji su kao hrvatski branitelji poginuli u Domovinskom ratu.

 

Organiziranjem nogometnog turnira, posjetom centralnom spomeniku na groblju u Novoj Gradiški, te odlaskom na groblje u Sičice, gdje je također sahranjen jedan poginuli sumještanin, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća evocirali su spomen na svoje najmilije koji su dali živote za slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku.

Ceremoniji su, uz mještane Ljupine, članove nogometnog kluba, članove DVD-a Ljupina, rodbinu poginulih branitelja, nazočni bili gradonačelnik Grada Nova Gradiška Željko Bigović, zamjenik župana Brodsko-posavske županije Davor Vlaović, predsjednik NK “Slaven” Dinko Mičević te predstavnik NK Sloge Branko Medunić. Oni su uz rodbinu, djecu i roditelje poginulih branitelja položili vijence i zapalili svijeće ispred spomen ploče postavljene na zgradi prostorija kluba.

– Tu smo da se prisjetimo pet heroja Domovinskog rata koji su dali svoje živote za Republiku Hrvatsku, da mi živimo za njih i Hrvatsku. Moramo se uvijek prisjećati ljudi koji su otišli u rat i dali svoje živote za domovinu. Zahvaljujem se NK “Slaven” Ljupina i Izvršnom odboru koji organiziraju ovaj turnir za svoje poginule sumještane. Ovim ljudima Grad i Republika Hrvatska moraju dati potporu kad kod je to potrebno – riječi su Željka Bigovića, gradonačelnika Nove Gradiške.

– Dužni smo prema mladima gajiti spomen na branitelje i ono što su nam ostavili. To moramo cijeniti. Nastojimo surađivati sa svim relevantnim udrugama i međusobno si pomagati koliko god je to moguće, posebno u ovoj teškoj ekonomskoj situaciji. – ističe Dinko Mičević, predsjednik NK “Slaven” Ljupina.

Molitvu za poginule vodio je velečasni Željko Volarić.

Manifestaciju su obogatili i Tamburaški sastav “Slavonske lole” koji su svojom svirkom oduševili sve posjetitelje.

Related Post

DJEČJI POKLADNI DAN

Autor - 09/02/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 9. veljače 2013. – Danas su tradicionalno pokladni dani, našem, gradu počeli dječjom pokladnom povorkom od Osnovne škole…