NOVA GRADIŠKA: Rekonstrukcija i obnova kolnika i nogostupa 

1180 0

Počeli građevinski radovi na uređenju ulica Zrinski, Dragutina Lobe i Marijana Lanosovića

Autor Franjo Samardžić, Foto Jakša Samardžić

 

 NOVA GRADIŠKA, 12.  svibnja 2022.  – Na aktualnom satu posljednje sjednice Gradskog vijeća više pitanja  gradskih vijećnika  odnosilo se na obnovu i rekonstrukciju gradskih ulica, posebno onih na  rubnim dijelovima grada koje  nemaju ni asfaltni kolnik na što je upozorila  Marija Mihaljević (HDZ), a   Ljiljana Ptačnik (HDZ)  je zatražila  da se  urede kolnici u Željezničkoj ulici i naselju Gaj (kod gradskog groblja), a  Marijan Radić (NLVG)   zatražio je informaciju  o radovima u Naselju Zrinskih, te kako je kazao prenosi vapaj stanovnika Prvče koji traže da se sanira kolnik kroz naselje koji su oštetili  teški kamioni, te  rješavanje  problema pružnog prijelaza u Prvči. 

   Odgovarajući na pitanja gradonačelnik Vinko Grgić je informirao vijećnike o  planovima i projektima  koje ova gradska vlast ima za uređenje  samog središta grada, ostalih kolnika ulica i pješačkih staza u gradu, pa i onih  neasfaltiranih, što se sve, zajedno sa kružnim tokom (kod Pauna)  uklapa u cjelovito reguliranje sigurnosti prometa  u gradu. 

   Već su počeli građevinski radovi na  uređenju  ulica Zrinski, Dragutina Lobe i Marijana Lanosovića . Gradska uprava  obavještava  građane o početku radova i  regulaciji prometa.

 -Ulica Zrinski od križanja s Ulicom Petra Preradovića do križanja s Ulicom Dragutina Lobe bit će u cijelosti rekonstruirana, što uključuje iskop čitave kolne konstrukcije, izrada nove odvodnje, uređenje kolnika, kolnih ulaza, parkirališta i nogostupa te izgradnja nove javne rasvjete.

U preostalom dijelu Ulice Zrinski te u ulicama Dragutina Lobe i Marijana Lanosovića izvršit će se modernizacija asfaltnog zastora kolničke konstrukcije s nužnim predradnjama: usklađivanje poklopaca šahti i slivnika s novom visinom, popravci  oštećenih cestovnih rubnjaka i popravci kolničke konstrukcije u nužnom opsegu – navodi se u obavijesti građanima. 

Related Post