NEJEDINSTVO BRANITELJSKIH UDRUGA

794 0

NOVA GRADIŠKA, 15. rujna 2015. – Već je viđeno da kad Novogradiščani organiziraju obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata da se u jednom danu organizira dvostruko obilježavanje jednog te istog događaja.

U najnovijem slučaju dvostruko će se obilježiti 24. obljetnica okupacija Novog Varoša. Sutra će se u Novom Varošu održati dvije komemoracija i odavanje počasti poginulim pripadnicima 1. gardijske briga „Tigrovi“ i ostalim poginulim braniteljima koji su suprotstavljajući se agresoru živote ugradili u temelje slobodne i neovisne Hrvatske.

U organizaciji Udruga ratnih veterana 121. brigade Nova Gradiška komemoracija i polaganje vijenaca zakazani su prije podne, a poslije podne u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade-pukovnije Nova Gradiška. Kako se moglo čuti na sjednici Odbora za obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata i jedna i druga udruga dobile su novac za obilježavanje ove obljetnice od Ministarstva branitelja.

-Kada da dođem u Novi Varoš – upitao je Marko Derežanin na današnjoj sjednici Odbora. Jasan odgovor nije mogao dobiti pa će, kao i ostali pozvani morati odlučiti na čiji će se poziv odazvati i hoće li u Novi Varoš uopće doći.

Udruga ratnih veterana 1. gardijske brigade „Tigrovi“ Zagreb i Udruga ratnih veterana 121. brigade Nova Gradiška pozivaju na komemoraciju i odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima pripadnicima 1. gardijske brigade „Tigrovi“ u Novom Varošu. Predsjednici udruga brigadni general Tomo Medved i pukovnik Mato Modrić pozivaju na okupljanje u 10 sati kod restorana „Složna braća“. Komemoracija, polaganje vijenaca i molitva kod spomenika poginulom hrvatskom branitelju Božidaru Glodiću zakazana je za 11 sati , a braniteljski susret i domjenak u 12 sati.

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade-pukovnije Nova Gradiška uz pokroviteljstvo Općine Stara Gradiška poziva na svečano obilježavanje teških borbi i pogibije većeg broja pripadnika 1. gardijske brigade „Tigrovi“ u Novom Varošu.

Predsjednik udruge Damir Matošević poziva uzvanike na okupljanje kod obiteljskog gospodarstva Milić u 13 sati, a polaganje vijenaca i molitva kod spomen obilježja poginulom hrvatskom branitelju Božidaru Glodiću zakazani su za 14 sati. Po protokolu ove udruge u 14,45 sati vijenci će se položiti i moliti za poginule branitelje kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Staroj Gradiški, a komemoracija za poginule branitelje, prigodno obraćanje uzvanika, kulturno-umjetnički program i domjenak uz druženje zakazani su za 16 sati.

Related Post